Bogdan Radivojević (©Reuters)
Bogdan Radivojević (©Reuters)

Magija Srba u Ligi šampiona: Devet golova Radivojevića i pirueta Kukića za TV špice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 21:20

Srednji bek se šest puta upisao na semaforu, Dinamo Bukurešt otkinuo bod danskom šampionu

Smešio se brk Toniju Đeroni ako je danas gledao Ligu šampiona. Imao je šta i da vidi, srpski reprezentativci igraju u neverovatnoj formi. Ali, šutersku rapsodiju Bogdana Radivojevića i Lazara Kukića pod svetlima velike pozornice nisu ispratili saigrači, pa su Dinamo Bukurešt i Seged ostali bez pobeda. Rumuni ne i bez boda.

Plesao je klub iz Bukurešta po taktovima Lazara Kukića, srednji bek aktivirao je tešku artiljeriju, dao je šest golova – četiri u drugom poluvremenu – ali je Dinamo na kraju, ipak, osvojio samo bod na gostovanju danskom šampionu. Oskar Vind Rasmusen bio je spasilac Gudmea, pogodio je 25 sekundi pre završetka meča i neutralisao strelu Andreja Akimenka – 38:38 (21:20).

Izabrane vesti

Kockao se Gudme, proćerdao je čak šest golova prednosti i umalo ostao bez svega. Borio se u Skadinaviji za goli život i izbegao prvi poraz u Ligi šampiona. Drhtao je danski prvak u završnici, strahovite probleme postavljenoj odbrani zadavao je Lazar Kukić. Lucidni bek probio se do drugog mesta na Dinamovoj listi strelaca, jedino je Akimenko sa sedam golova bio efikasniji.

Potez večeri je, ipak, bio rezervisan za srednjeg beka Srbije... Čarolija!

Udarnom tandemu bukureštanskog kluba velika potpora bili su Stanislav Kašparek i Ali Zejnelabedin. Čeh i Egipćanin su po pet puta pogađali metu i dva puta su dovodili goste u vođstvo, ali je Rasmusen poništio sve dobro što su uradili. Zadržao je Gudmeu glavu iznad vode i  u drugi plan potisnuo vanserijske partije Simona Pitlika, koji je iz 11 udaraca devet puta zatresao mrežu, i Emila Vernsdorfa Madsena, strelca takođe devet golova.

A, devetka je danas bila magična. Do te brojke dobacio je i Bogdan Radivojević. Desno krilo Segeda izbušilo je golmane francuskog Nanta, no Radivojevićevo fantastično veče nije zaokruženo pobedom mađarskog tima. Imao je Nant jačeg pika, Valero Rivera bio je nezaustavljiv – 35:30 (17:15).

Španac je probio granicu na kojoj su zastali Radivojević, Pitlika i Madsen, isporučio je Segedu čak deset golova i bio je najzaslužniji za poraz mađarskog predstavnika. Kako god da su gosti postavili odbranu, Valero Rivera je pronalazio pukotinu. Provlačio se između blokova i rešetao iz svih pozicija.

Obeležio je meč, doneo prvu pobedu Nant u novoj sezoni Lige šampiona, a proslavili su se i ostali španski igrači. Kvartet sa Pirineja postigao je više od polovine golova francuskog kluba. Odriozola i Maršan su spakovali po tri gola, Makeda jedan manje.

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Porto - Vesprem 28:35 (12:16)

PSŽ - Visla Plock 37:33 (18:16)

Četvrtak

Gudme - Dinamo Bukurešt 38:38 (21:20)

20.45: (1,07) Magdeburg (16,0) Zagreb (11,0)


GRUPA B

Sreda

Celje - Kil 38:36 (17:14)

Elverum - Olborg 25:33 (14:17)

Četvrtak

Nant - Segedin 35:30 (17:15)

20.45: (1,50) Barselona (8,50) Kjelce (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaLazar KukićBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara