Odbojkašice Srbije (©MN Press)
Odbojkašice Srbije (©MN Press)

Odbojkašice Srbije saznale satnicu na EP: Ukrajina prva na meniju

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.01.23. | 16:24

Naše devojke prvu fazu igraju u Gentu

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je satnicu utakmica na Evropskom prvenstvu u konkurenciji odbojkašica.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije akutelni vicešampion Evrope smeštena je u A grupu u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

Izabrane vesti

Prvi meč će naše devojke igrati u dvorani Top Sport 18. avgusta protiv Ukrajine, drugi 20. avgusta protiv Slovenije, a treći 21. avgusta protiv Poljske - sva tri od 17 časova.

Seniorke Srbije će četvrti meč u Gentu odigrati protiv Mađarske 23. avgusta od 20 časova, a peti 24. avgusta protiv Belgije od 20 časova.

EP 2023. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

U B grupi u Veroni, Monci i Torinu su: Italija, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Švajcarska, Bugarska i Hrvatska. Grupa C će se igra u Dizeldorfu u Nemačkoj, a tu su smeštene domaća selekcija, Grčka, Turska, Švedska, Azerbejdžan i Češka.

U Estoniji u Talinu će igrati grupa D, a tu će se takmičiti domaći tim, Francuska, Slovačka, Finska, Holandija i Španija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe.

Četvrtfinala će se odigrati u Briselu, u Belgiji i Firenci u Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Briselu, u Begliji.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara