Draško Gogov i Filip Janković (© Star sport)
Draško Gogov i Filip Janković (© Star sport)

Polufinale plej-ofa vaterpolista: Novi Beograd ubedljiv protiv Zvezde, Šabac iznenadio Radnički u Kragujevcu

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.05.21. | 23:36

Revanši u subotu

Opravdao je Novi Beograd status blagog favorita i poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije za vaterpoliste protiv Crvene zvezde, dok je Šabac napravio brejk u Kragujevcu, savladavši Radnički.

Na bazenu „Vlaho Bata Orlić“, Novi Beograd je tukao crveno-bele 12:6, a presudnom se ispostavila druga četvrtina koju je tim Vladimira Vujasinovića dobio 6:3, dok je u trećoj deonici bilo 3:0 i na taj način je stekao nedostižnu prednost.

Izabrane vesti

Tri gola za Novi Beograd postigao je Draško Gogov, dok su po dvaput bili precizni Radanović i Avramović. Kod Zvezde je bolji od ostalih bio Smiljević sa tri pogotka.

Druga utakmica se igra u subotu na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“, eventualna majstorica, ako Zvezda pobedi, na programu je 19. maja.

U drugom polufinalnom duelu Šabac je kreirao iznenađenje, tako što je protiv regionalnog prvaka Radničkog slavio 8:7. Gosti će već u subotu na svom bazenu imati priliku da osiguraju plasman u finale.

Radnički je u jednom trenutku vodio 6:5, delovalo je da ide ka pobedi, ali je Šabac uzvratio serijom 3:0 i stigao do vrednog trijumfa.

Za goste je čak četiri pogotka postigao Vuksanović, dva Ćetković, dok je za Radnički dvaput bio precizan Toholj.


tagovi

VK ŠabacvaterpoloVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara