Nik Čab (©AFP)
Nik Čab (©AFP)

Popravni za Klivlend i Pitsburg: Ko je jači – napad trčanjem Braunsa ili granitna odbrana Stilersa

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 23:12

NFL: Divizijski rivali sa Severa AFC-a otvoriće noćas (02.15) u Ohaju treće kolo. Domaćin bez Džedevajna Klaunija, dok će Čelični igrati bez Ti Džej Vota, prošlosezonskog defanzivnog MVP lige

Treće kolo NFL šampionata otvaraju ljuti divizijski rivali sa Severa AFC-a, Klivlend i Pitsburg, noćas (02.15) u Ohaju. Oba tima imaju po pobedu i poraz u prva dva kola, a zanimljivo i Braunsi i Stilersi su slavili u gostima, dok su pred svojim navijačima poraženi.

Na neverovatan način je tim iz Ohaja izgubio na svom terenu u nedelju protiv Džetsa. Vodio je sa 30:17, minut i 22 sekundi pre kraja, ali je onda Džo Flako bacio dva tačdaun pasa, za muk u Klivlendu. Videćemo kako će taj šokantan poraz da utiče na tim Kevina Stefanskog koji će još dva meseca da igra bez kvoterbeka Dešona Votsona koji je suspendovan na 11 mečeva. Ulogu startnog vođe napada imaće Džejkobi Briset.

Izabrane vesti

Identitet Braunsa u napadu poslednjih nekoliko godina je igra trčanjem gde dominiraju dvojica sjajnih raning bekova Nik Čab i Karim Hant, najbolji tandem u ligi na toj poziciji. Od risivera, prva meta je Amari Kuper, prošle sezone igrač Dalasa, pre toga Rejdersa. Problem za domaćina je povreda defanzivnog enda, nekadašnjeg prvog pika na draftu Džedevejna Klaunija. Dobra vest za Klivlend je da se oporavio od povrede vođa odbrane Majls Geret, još jedan prvi izbor na draftu jedne od najgorih franšiza u ovom veku.

02.15: (1,60) Klivlend Brauns (14,0) Pitsburg Stilers (2,55)

Pitsburg je ostao ove godine bez legendarnog kvoterbeka Bena Roltisbergera koji je ostao u zasluženu penziju. Napad sa Mičom Trubiskim i dalje je jednodimenzioni, predvidljiv, ništa nije bolji nego prethodnih godina. Stilersi će još četiri nedelja igrati bez Ti Džej Vota, koji je povredio u prvom meču sezone u Sinsinatiju. Sejfti Minka Ficpatrik i lajnbeker Dejvin Buš bili su roviti prethodne nedelje, ali će igrati u Ohaju.

Pitsburg dobro brani igru trčanjem, najjači adut domaćina. U tom segmenu se ističe Kameron Hejvord. Očekuje se neizvestan meč na mali broj poena. Čelični iz Pensilvanije su u prva dva kola primili samo 18,5 poena u proseku (protiv Sinsinatija 20, a Nju Inglanda 17), ali ni napada nije briljirao, u proseku daje isto toliko broj poena. Očekuje se da bi mogao da proradi startni raning bek Nejdži Heris koji nije spreman 100 odsto zbog povrede zadobijene u prvom kolu.

Prošle sezone oba puta je dobio Pitsburg, ali Stilerse boli poraz u prvoj rundi plej-ofa pretprošle sezone, kada ih je razbio Bejker Mejfild (37:48). Kada se igra na mali broj poena, Stilersi imaju više šanse za pobedu, ako bude otvoreniji meč, onda bi tas mogao da pretegne na stranu Braunsa.


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalKlivlend BraunsPitsburg Stilers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara