Miloš Ćuk (©KVK Radnički/Igor Lazarević)
Miloš Ćuk (©KVK Radnički/Igor Lazarević)

Radnički drugi put u sezoni uzeo meru Zvezdi; Maksimala Juga, sa Novim Beogradom za prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.11.21. | 11:10

Crveno-beli pretrpeli prvi poraz na turniru regionalne lige u Splitu - 13:8

One lakše utakmice na papiru Czvena zvezda uspešno je prebrodila, ostvarila je dve pobede i bila nepogrešiva, ali protiv konkurenta za plasman na Fajnal-for nije mogla bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića. Kragujevački Radnički je drugi put u sezoni tukao crveno-bele i na taj način izvadio fleke sa premijere - 13:8 (5:1, 1:2, 2:2, 5:3).

Šampionu Srbije i Jadrana išlo je naruku to što Aleksandar Filipović nije imao na raspolaganju dva izuzetno bitna igrača, ali i sinoćnji remi sa splitskim Jadranom u derbiju kola. Podigao je takav ishod samopouzdanje vaterpolistima Radničkog, odvojen je veliki bod protiv organizatora turnira i tima koji pretenduje na tron.

Izabrane vesti

Kompletna Crvena zvezda bila je u stanju da parira Radničkom u šampionatu Srbije, krnji sastav crveno-belih nije mogao da se revanšira Kragujevčanima na Jadranu. Vrlo brzo je Radnički uspostavio dominaciju u bazenu, nametnuo je ritam koji su ogovara, a karika u lancu Radničkog koja je odigrala možda i presudnu ulogu na početku meča je golman Lazar Dobožanov. Posle početnog vođstva crveno-belih i gola Marka Radovića, razbranio se čuvar mreže Kragujevčana.

Veljko Tankosić (©Starsport)Veljko Tankosić (©Starsport)

Nisu se proslavili Bogdan Đurđić i Marko Radović, šut ih nije služio, a dobra odbrana vaterpolista Radničkog doprinela je tome da pomenuti duo iz prvih deset udaraca postigne samo jedan gol. Zvezda je bila bez odgovora na seriju Radničkog na startu meča, šampion je svezao pet golova i napravio razliku koja će, ispostaviće se biti nedostižna za Beograđane.

Podigla se Zvezda u nastavku, došla je do daha i šuta. Ali istopiti četiri gola bila je nemoguća misija. Veljko Tankosić je, kao i u prethodnim utakmicama na turniru, bio inicijator svetlih perioda u Zvezdinoj igri. Zahvaljujući pogocima Tankosića - nanizao tri gola - i Ivana Basare, crveno-beli prišli su na gol zaostatka u trećem kvartalu, a onda se pojavio spasilac Kragujevčana - Miloš Ćuk.

Pocepao je Miloš Ćuk mrežu rivala u njegovom maniru - projektilom sa nekih sedam metara. Zvezdin zalemah ka izjednačenju sprečen je. Uštopovan. Izgubila je Crvena zvezda momentum, presečena je, Radnički je pojačao, Nikita Krug i Aleksa Ukropina - digao se odmah posle faula i pogodio sa šest metara - su odveli Kragujevčane na bezbednu razdaljinu.

Nikita Krug napravio je crveno-belima nepopravljivu štetu. Bio je udarna igla Kragujevčana sa četiri gola, a tri je dodao Marko Radulović. Kod Zvezde je odskočio Veljko Tankosić sa tri gola.

Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Dubrovački Jug nije briljirao na turniru u Beogradu, imao je blistave i loše momente, pokazao je da u ranoj fazi sezone poprilično oscilira, ali i da je poret toga u stanju da pobeđuje u paklenom ritmu. Gigant iz južne Dalmacije večerašnji derbi sa Novim Beogradom dočekuje sa maksimalnim učinkom - trijumfovao u svih pet utakmica - pošto je uzeo meru i Budvi - 11:9 (3:2, 4:2, 3:3, 1:2). 

U dueli sa Novim Beogradom crnogorski tim bio je topovsko meso. Skoro tri pune četvrtine bio je bez gola, meč je završio sa samo jednim - delo Maksimilijana Zardana - ali je Budva protiv Dubrovčana odigrala na znatno višem nivou. Jug nije imao prava na opuštanje i slabije periode, jer je svaki pad tima Vjekoslava Kobešćaka crnogorski tim koristio. Ipak, do prvih bodova nije došao. 

Konstantno je Jug bio u vođstvu, ali nije uspeo da otrese protivnika. Disala mu je Budva za vratom, bila na dva zaveslaja iza i disala za vratom. Odigrali su Budvani najbolji meč na turniru, ali nisu uspeli u potpunosti da zatvore Stilijanosa Argiropulosa, kapitena Mara Jokovića i Marka Žuvelu. Jedan od lepših golova dao ej mladi Vlaho Pavlić, koji se digao sa devet metara u poslednjoj sekundi prvog poluvremena i uz zvuk sirene razornim udarcem matirao Miliju Mandića.

Maro Joković, Stilijanos Argiropulos i Marko Žuvela postigli su po dva gola, dok je u sastavu Budve najefikasniji bio Vladan Vukićević sa tri gola. Jug će večeras u udarnom terminu (20.40) igrati protiv Novog Beograda, a Budvu od 18.50 očekuje duel sa Partizanom.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Subota 

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

11.50: Partizan - Jadran Herceg Novi

13.40: Šabac - Mladost Zagreb

17.00: Jadran Herceg Novi - Šabac

18.50: Budva - Partizan

20.40: Novi Beograd - Jug Dubrovnik

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Subota 

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

17.00: Primorac - Solaris

18.50: Radnički Kragujevac - Mornar Split

20.40: Crvena zvezda - Jadran Split 


tagovi

VK Crvena zvezdaVK RadničkiVK JugVK BudvaRegionalna vaterpolo ligavaterpolo SrbijaMiloš ĆukJosip VrlićMarko RadulovićMarko RadovićVeljko TankosićBogdan Đurđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara