(©MN Press)
(©MN Press)

Regionalna vaterpolo liga počinje u januaru: Beograd i Dubrovnik domaćini polufinalnih turnira

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.12.20. | 19:45

Najbolje četiri ekipe izboriće plasman na finalni turnir u Zagrebu

Rukovodstvo Regionalne vaterpolo lige odlučilo je da će se šampionat održati u drugačijem formatu, a takmičenje će startovati sredinom januara. Titulu brani zagrebačka HAVK Mladost, a za domaćine polufinalnih turnira određeni su Beograd i Dubrovnik, dok će se finalni turnir održati u Zagrebu.

Pandemija virusa korona dovela je do promene formata regionalnog takmičenja, ali i njegovog kasnijeg početka u odnosu na prethodne sezone. Biće organizovana dva turnira sa po šest timova (od 14. do 17. januara), a učestvovaće ekipe koje su to pravo stekle na osnovu rezultata iz sezone 2019/20. Jedanaest klubova obezbedilo je učešće, a odluka o tome kome ide poslednja karta pašće u baraž mečevima između Partizana i Primorja. Timovi će se izjasniti da li će se u baražu za dopunu upražnjenog mesta igrati jedna ili dve utakmice, a predviđeni termini baraža su 4, 9. ili 13. januar 2021. godine.

Izabrane vesti

Turnir grupe A, biće organizovan u Beogradu i na njemu će učestvovati zagrebačka HAVK Mladost, Crvena zvezda, Šabac, Jadran iz Splita, Mornar i pobednik duela Partizan – Primorje.

Na turniru grupe B, koji će se igrati u Dubrovniku, učestvovaće Jug, Jadran iz Herceg Novog, Primorac, Budvanska rivijera, Radnički iz Kragujevca i Solaris iz Šibenika.

Na turnirima će sve ekipe odigrati pet utakmica, a dva najbolja tima iz obe grupe obezbediće plasman na završni turnir Regionalne vaterpolo lige koji će se održati u Zagrebu 26. i 27. marta.


tagovi

Regionalna liga u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara