Timur Tibirov i Stojanče Stoilov su ostali iz šampiopnskog tima Vardara (©AFP)
Timur Tibirov i Stojanče Stoilov su ostali iz šampiopnskog tima Vardara (©AFP)

Renovirani Vardar kreće iz daleke Skandinavije

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 10:38

Rukometna Liga šampiona: Skopski tim je slavio prošle sezone protiv Elveruma sa 35:32. Veselin Vujović ima novi tim sa brojnim francuskim internacionalcima

Kreće sezona u rukometnoj Ligi šampiona. S područja bivše Jugoslavije u novom ciklusu elitnog takmičenja Starog kontinenta igraju Vardar 1961 i Zagreb. Makedonski šampion je poslednji koji je napravio čudo u eliti. I to ne jednom, već dva puta. Crveno-crni su prvo sa Raulom Gonzalezom 2017. godine, a zatim sa Robertom Garsijom Parondom 2019. godine, popeli na evropski tron i pripremili rukometnu priču koja dugo nije postojala. Borili su se sa nedostatkom novca, bili su pred kolapsom, ali evropsko zlato je dva puta zasijalo na skopskom suncu.

Ove sezone Vardar će voditi Veselin Vujović, miljenik navijača kluba. Stigli su i još nekoliko novih igrača – francuski internacionalci Olivije i Kevin Njokas, Bakari Dialo, Žeremi Toto, zatim Ante Kuduz, Đoel Morales, srpsko krilo Darko Đukić, golman Ali Safar. Vardarov je cilj u Ligi šampiona, ali istorija nas uči, nikada ne otpisujte ovaj tim.

Izabrane vesti

18.45: (1,75) Elverum (8,00) Vardar (2,45)

Skopski tim danas (18.45) gostuje norveškom šampionu Elverumu, jednom od najslabijih timova u eliti. Prošle sezone, Vardar je slavio u Skandinaviji protiv današnjeg rival a sa 35:32, dok je u dvorani Jane Sandanski bilo bez pobednika – 34:34.

20.45: (3,60) Zagreb (8,50) Olborg (1,40)

Zagreb predvođen hrvatskim trenerom Ivicom Obrvanom igraće uglavnom sa domćim igračima. Šampion zemlje vratio je nekoliko iskusnih rukometaša – Filipa Ivića, Ivana Čupića, Željka Musu, Jakova Gojuna, sve u cilju boljih rezultata u Evropi. Hrvatski šampion danas (20.45) dočekuje Olborg, vicešampiona Evrope. Gosti su favoriti. Najveće pojačanje za danskog prvaka je dolazak levog beka Arona Palmarsona iz Barselone. Narednog leta stiže i danski bombarder Mikel Hansen.


tagovi

EHF Liga šampionaEHFRK VardarVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara