Slavlje odbojkaša SAD (©Reuters)
Slavlje odbojkaša SAD (©Reuters)

Siloviti Amerikanci razbili Francusku za kraj prvog dana Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 18:02

Ozbiljan start američkog tima

Američki olimpijski tim u odbojci silovito je započeo napad na zlato pošto je u prvom kolu savladao Francusku sa 3:0 u setovima (25:18, 25:18, 25:22) u derbiju dva ozbiljna kandidata za medalja.

Amerikanci su dobili jak vetar u leđa za nastavak takmičenja, dok odbijkaši Francuske više nemaju pravo na grešku, ako ne žele da se ponovi fijasko s Igara u Riju pre pet godina kada nisu prošli grupnu fazu.

Izabrane vesti

U pobedničkom saastavu 15 poena osvojio je Tejlor Sander, 13 je dopisao Metju Anderson, a 10 Tori Defalko. Zanimljivo je da je Majka Kristenson upisao 43 od ukupno 46 timskih asistencija SAD. Kod Francuske devet poena uzeo je Ervan Ngapet, a osam Žan Patri.

Ameri su prvi set dobili relativno lako, da bi Francuska uspela nastavak susreta da učini nešto neizvesnijim, ali opet ne toliko da bi protivnik strepeo. Francuzi su ostajali u okviru od dva poena razlike sve do sredine drugog seta, kada su Amerikanci dodali gas i ponovo otišli na odmor s rezultatom 25:18. Najneizvesnije bilo je u trećem setu, ali i pored toga što je konačni rezutlat glasio 25:22 Francuska nije mogla ozbiljnije da ugrozi takmaca.

SAD u narednom meču igraju protiv odbojkaša iz Rusije, koji su bili bolji od Argentine u četiri seta. Taj meč se igra u noći između nedelje i ponedeljka od 04.00 po srednjoevropskom vremenu. Francuska će odmeriti snage s Tunisom.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija Francusketokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara