(©VSS/Slobodan Sandić)
(©VSS/Slobodan Sandić)

Srbija preživela dramu i ušla u polufinale Evropskog prvenstva, Italijani pali posle peteraca

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 18:55

Delfini će za novu medalju igrati sa Mađarskom...

Kada je Sandro Sukno sa Pro Rekom osvojio Ligu šampiona i tako postao najmlađi trener koji je podigao najdragoceniji klupski trofej rekao je: „Peterci nisu nikakav rulet, već snaga uma“. Pokazao je slavni italijanski klub od čega se satkan, pokazao je neverovatnu mentalnu snagu, a isto su učinili i juniori Srbije danas u Podgorici.

Delfini opet idu u borbu za medalje, neuništivi su! Imaju devet života. Visila je Srbija, plesala po ivici ambisa i izvukla se. Trijumfovala je posle boljeg izvođenja peteraca, gurnula je Italijane u provaliju i izaći će Mađarskoj na megdan u polufinalu. Izborila se za priliku da se revanšira arhineprijatelju u svim uzrasnim kategorijama za poraz na peterce u finalu Svetskog prvenstva održanog u Beogradu sredinom avgusta – 7:7, posle peteraca 12:11.

Izabrane vesti

Proganjaće Frančeska Kondemija četvrtfinale, javljaće mu se Radoslav Virijević i Petar Pajković u košmarima. Odbranio mu je Virijević peterac u završnici odlučujućeg perioda, a Pajković ga je pročitao u penal-seriji. Zaustavio mu je drugi udarac i prvom odbranom na meču poslao Srbiju među četiri najbolja tima na Starom kontinentu.

Radosav Virijević zabeležio je neverovatnih 15 odbrana, najzaslužniji je što je meč produžen i što Italijani u osnovnom delu nisu ostvarili veliki trijumf. U ključnim momentima Frančesko Kondemi i Luka Provencijani nisu mogli da ga nadmudre, dao je vetar u leđa šuterima, ulivao je sigurnost celom timu.

Nadoknadili su Delfini dva gola zaostatka, Vasilije Martinović pogađao je najbitnije šuteve: dva puta bio je precizan kada je dugima drhtala ruka, a zatim jednak broj puta i u penal-seriji. Briljirao je prvotimac Novog Beograda koji je tokom leta radio sa seniorskom reprezentacijom i bio član posade u Splitu, a savršenu napadačku partiju pružio je Partizanov talenat Nikola Kojić. Sva tri šuta koja je uputio ka golu Italijana zatresla su mrežu.

U finišu je hladnokrvan bio i Srđan Baucalo. Odapeo je strelu preko šest metara, poništio pogodak Frančeska Kondijemija, anulirao prednost vršnjaka iz Italije i doneo peterce Srbiji. Mogli su svetski vicešampioni i bez drame, ali je udarac Bogdana Gavrilovića, centra kragujevačkog Radničkog, uštopovan u poslednjoj sekudni.

Na dobrom putu je Uroš Stevanović da sa juniorima osvoji novu medalju, imaće dve „meč lopte“ u Podgorici. Pobedom nad Mađarskom i vraćanjem duga došli bi srpski juniori u priliku da sjajno leto krunišu zlato.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara