Tijana Bogdanović uzela bronzu! Druga medalja za Srbiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 14:10

Naša tekvondoistkinja pobedila Jamadu – 20:6

Posle srebra Damira Mikeca stigla je i bronza Tijane Bogdanović! Sjajan dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama, posle drugog dana takmičenja dva odličja u generalnom saldu.

Tijana, vicešampionka iz Rija, odradila je sjajan posao u direktnom meču za bronzanu medalju protiv Miju Jamade, ubedljivo je pobedila sa 20:6 i došla do mesta na pobedničkom postolju.

Izabrane vesti

Veliki rezultat za srpsku tekvondoistkinju! Pogotovo je izvojevala veliku psihološku pobedu, jer je takmičenje počela porazom od Špankinje Adrijane Serezo Iglesijas. I pored toga uspela je Tijana da ostane spremna, motivisana, da dočeka drugu šansu kroz repesaž i da sa dve pobede dođe do odličja.

Najpre je Tijana u polufinalu repesaža savladala Kineskinju Vu, a onda u finalu, u direktnom okršaju za bronzu Japanu Jamadu.

Jamada je čak bolje otvorila meč, povela je sa 2:0, ali je Bogdanovićeva ekspresno okrenula na 5:2. Ipak, u poslednjoj sekundi runde Japanka je uspela da pogodi Tijanu u glavu i da izjednači na 5:5.

Međutim, od početka druge runde meč je bio „viktorija“, ako se može u tekvondou iskoristiti taj fudbalski termin. Tijana je radila fenomenalno i samo je dizala prednost, Jamada nije imala nikakvo rešenje za nju. Bilo je 10:5, pa 12:5 i na kraju velikih 20:6 i veliko slavlje u srpskom taboru.

Treće Olimpijske igre za naš tekvondo – treća medalja! Posle zlata Milice Mandić, pa srebra Tijane Bogdanović, stigla je i bronza.


tagovi

tekvondotokio 2020Tijana Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara