Aleks Smit (©AFP)
Aleks Smit (©AFP)

Veliki borac rekao - kraj: Aleks Smit otišao u zasluženu penziju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 20:57

Kvoterbek srpskog porekla oprostio se od NFL-a posle 16 godina

Vreme je za novi početak, vreme je za zasluženu penziju. Kvoterbek srpskog porekla Aleks Smit završio je karijeru u 37. godini. On je putem društvenih mreža potvrdio je da je kraj. Veliki borac, ratnik, čovek kome je pretila amputacije noge pre nekoliko godine, kome su lekari predviđali da nikada neće moći da hoda, prošle godine se vratio na teren u dresu Vašngtona.

OVDE pročitajte čudesnu priču Aleksa Smita o 17 operacija, borbi za život, srpskom poreklu, tetovaži koja ga podseća na poreklo svojih predaka...

Izabrane vesti

Skromnu ekipu iz prestonice SAD uspeo je da odvede u plej-of, ali u njemu nije mogao da igra protiv Tampa Beja zbog pogoršanje povrede noge. Na kraju sezone otpušten je u Vašingtonu, pa je i njemu bilo jasno da je za njega ovo kraj karijere i da kreće novo poglavlje u životu.

"Pre dve godine bio sam zaglavljen u kolicima, gledao sam u svoju nogu i pitao se da li ću ikada moći da prošetam sa suprugom ponovo ili da se igram s decom u dvorištu. Stavljanje kacige na glavu nije mi bilo u mislima. Neprestano sam sebe govorio da je 'sve ovo zbog glupe igre'? Onda je neko uradio nešto što je potpuno promenilo moj oporavak. Stavio je opet loptu u moje ruke. Odjednom sam se osetio jačim, adrenalin je udarao i sve ono što mi je delovalo nemoguće, tada je postalo nešto na šta sam bio usredređen”, napisao je Smit.

Utorak, 03.00: (1,40) Denver (14,0) Memfis (3,35)

Prvi pik na draftu 2005. godine igrao je za tri franšize San Francisko, Kanzas Siti Čifs i Vašington.

"Zahvalan sam svakoj osobi pored koje sam stajao ili igrao, hvala vam svima. Želim da vam se zahvalim jer ste verovali u mene i što ste mi pomogli da verujem u sebe i da je čudo moguće. Jer iako imam u sebi još snage posle 16 godina davanja svega što imam ovoj igri, jedva čekam da vidim šta me sada čeka. Uzeću malo vremena za nekoliko šetnji sa suprugom i decom”, istakao je Smit u poruci.

Aleks je karijeru završio sa 199 tačdaun pasova, uz 109 presečenih dodavanja. Imao je 35.650 bačenih jardi, a 15 tačdauna ostvario je trčanjem. Protekle sezone je dobio laskavu nagradu za povratnika godine.



tagovi

Aleks SmitNFLNFL ligaamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara