(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda gleda ka Zagrebu i završnom turniru, Partizan joj sprema osvetu za poraz u Kupu

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.01.21. | 08:29

Regionalna vaterpolo liga: Večiti derbi centralni je događaj dana. Reprezentativne kolege Gavril Subotić i Stefan Mitrović gledaće se preko nišana, a njihov učinak umnogome će krojiti konačan rezulat.

Od dana kada su objavljeni učesnici grupa, željno se iščekuje večiti derbi u Jadranskoj ligi. Kvalitet i odnos snaga ne može da umanji draž srpskog vaterpolo derbija, a blagu prednost imaće crveno-beli. Utakmice u grupi A igraju se na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, koji je poslednjih godina Zvezdin dom i mirna luka nakon brojnih promena bazena.

Neće crveno-beli poneti epitet favorita samo zbog prednosti domaćeg terena, već i zbog rezultata koje beleže, dobre forme, osvajanja Kupa Srbije, ali i zbog činjenice da će Partizan danas dva puta uskakati u bazen. Crvena zvezda je uspešno prebrodila za nju najteži dan turnira. Juče su izabranici Aleksandra Filipovića u matine terminu tukli Šabac, a potom u toku večeri bili su bolji i od Primorja. Uz poraz na peterce od splitskog Jadrana, Zvezda je istakla kandidaturu za plasman na završni turnir u Zagrebu.

Izabrane vesti

Crveno-beli u poslednje vreme imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, ali ne smeju sebi da dozvole da ih euforija ponese. Gavril Subotić i ekipa vratili su pehar Kupa Srbije u klupske vitrine krajem decembra. Takođe, igraće i osminu finala LEN Kupa Evrope, a odlazak na završni turnir Jadranske lige bio bi šlag na torti. Sakupila je Zvezda sedam bodova iz tri susreta, ali će zagrebačka Mladost i splitski Jadran imati priliku da je preteknu, pa je za crveno-bele pobeda imperativ ukoliko žele da ostanu u igri za prolazak dalje.

Bez obzira na probleme koji prate crno-bele, ambicije u trofejnom klubu su uvek najveće moguće. Da bi Partizan sačuvao šanse da nastavi takmičenje, neophodna mu je pobeda nad gradskim rivalom. Crno-beli su pokazali na startu turnira u Beogradu da imaju ogromno srce, da za njih ne postoji unapred izgubljena bitka, bez obzira na snagu rivala, i pokušaće da zamute regionalne vode i odalje velikog rivala od plasmana na završni turnir. Za Partizan će duel sa Zvezdom biti drugi meč dana. U jutarnjem terminu crno-beli će snage odmeriti sa Jadranom iz Splita (10.20).

Gavril Subotić, prva violina Zvezdinog tima, nalazi se u strašnoj golgeterskoj formi. Zvezdin bombarder i bivši vaterpolista Partizana, postigao je 15 golova na tri utakmice, a u toku jučerašnjeg dana nije se spuštao ispod kote od šest golova. Impresivne partije pruža reprezentativac Srbije i letošnja akvizicija crveno-belih. Najveća pretnja po gol Partizana uz momka koji je stasavao u crno-beloj kapici biće Veljko Tankosić i Miloš Vukićević, kapiten crveno-belih. Tankosić se profilisao kao jedan od lidera Zvezde i uz Subotića je najdominantnija figura u bazenu u pogledu golova. Prepoznatljivi su njegovi neukrotivi šutevi sa zgodnog krila. Mlad tim Partizana imaće problem da zaustavi Zvezdinog kapitena. Vukićević je bio nerešiva enigma i za daleko namazanije protivnike, a sa druge strane sva svetla biće uperena ka povratniku u Partizan – Stefanu Mitroviću.

Partizan je na otvaranju turnira izvojevao veliku pobedu nad Primorjem. Planirano je bilo da se ova dva tima bore za poslednju kartu, ali je splitski Mornar odustajanjem pogurao i Partizan i Primorje do elite. I smešteni su u istu grupu. Okršaj im je suđen. Crno-beli su nadigrali Riječane, a Stefan Mitrović je već u prvom meču pokazao koliko će značiti mladom i zelenom timu Partizana. Nakon uvodne pobede od 9:8, stiglo je i bolno otrežnjenje. Mladost je tim koji pretenduje na šampionsku titulu, ne pomišljaju u Zagrebu da se Žapci ne nađu na završnom turniru i ne žele da se igraju sa vatrom. Deklasirala je Mladost crno-bele (20:9), a jedina svetla tačka u debaklu Partizana bio je Stefan Mitrović. Zaslužan je bio Mitrović za više od pola golova crno-belih – zaustavio se na pet hitaca koji su završili u mreži.

Pre nepunih 20 dana, Crvena zvezda je na putu do trofeja u Kupu Srbije savladala večitog rivala u polufinalu (9:7). Početak treće deonice ispostavio se ključnim, jer je Zvezda u tom periodu napravila seriju 3:0 i stekla kapitalnu prednost, koju gradski rival do kraja nije uspeo da stigne. Centralna figura meča bio je ko drugi nego Gavril Subotić. Pretplatio se Subotić da rešava bitne mečeve i postiže tačno šest golova ove sezone. Ponovo će biti glavna Filipovićeva uzdanica.

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Subota

GRUPA A

10.20: Partizan - Jadran ST

12.10: Mladost - Primorje

17.00: Partizan - Crvena zvezda

18.50: Primorje - Šabac

20.40: Mladost - Jadran ST

GRUPA B

10.30: Jadran HN - Radnički

17.00: Jadran HN - Solaris

18.50: Primorac - Budva

20.40: Jug - Radnički



tagovi

VK Crvena zvezdaVK PartizanRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara