(©Reuters)
(©Reuters)

Hamilton pozitivan na COVID-19

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.12.20. | 17:42

Britanac će propustiti Veliku nagradu Sahira u Bahreinu

Najbolji vozač današnjice i sedmostruki svetski šampion, Luis Hamilton, dobio je pozitivan nalaz testa na virus korona. Britanac se neće takmičiti na trci za Veliku nagradu Sahira u Bahreinu, a još uvek nije poznato ko će popuniti njegovo mesto u Mercedesu za vreme njegovog odsustva.

Luis Hamilton treći je vozač u Formuli 1 koji je ove sezone dobio pozitivan test na virus korona, a prethodno su trke iz istog razloga propuštali Serhio Perez i Lens Strol. Meksikanac je propustio trku koja je vožena na Silverstonu, a Kanađanin se nije trkao na Velikoj nagradi Nemačke.

Izabrane vesti

Britanac je već obezbedio sedmu šampionsku titulu i izostanak sa trke u Bahreinu neće se odraziti na generalni poredak na tabeli, ali će biti prilika da se u njegovom izostanku neko od vozača iz drugog plana popne na vrh postolja. Britanac se u čak 11 navrata ove sezone nalazio na vrhu pobedničkog postolja, a do trijumfa su uspevali da dođu još samo Valteri Botas, Maks Ferštapen i Pjer Gasli.

Da bi se Hamilton vratio na stazu, potrebno je da dobije negativan test, a postoji šansa da Britanac propusti i Veliku nagradu Dubaija koja je poslednja trka u ovosezonskom šampionatu.



tagovi

Luis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara