Hrvati oslabljeni na Švajcarce, a Srbima igra samo dvojka

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.06.19. | 16:57

Poslednja dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo je pred nama. Srbija i dalje ima šanse da se direktno plasira, čak i kao trećeplasirana u grupi, ali će svakako u sredu uveče osluškivati vesti iz Cuga, gde se sastaju Švajcarska i Hrvatska.

Ukoliko Sajdžije uzmu makar bod Kaubojima, obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo i Srbiji će kao jedina nada ostati da se bori da bude među četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Ako, ipak, Hrvati slave u Cugu, Orlovi bi uz pobede nad Belgijom i Švajcarskom mogli do drugog mesta.

Izabrane vesti

Međutim, problem je što je Hrvatska otišla u goste Švajcarcima u dosta oslabljenom sastavu. Luka Cindrić, Igor Karačić, Marino Marić i Domagoj Pavlović neće biti u timu za sutrašnju utakmicu, što odmah smanjuje šanse Kaubojima da mogu do pobede u Cugu. Uostalom, oni su ionako izborili plasman na prvenstvo, pa im se može kako god hoće...
Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švajcarsku na tu važnu utakmicu tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. Imamo problema, ali s igračima smo analizirali protivnika i koliko se moglo za dva dana, pokušali da se spremimo da se odupremo protivniku”, rekao je selektor Hrvatske Lino Ćervar.

Švajcarska od 2006. godine, kada je bila domaćin prvenstva, nije igrala na Evropskom prvenstvu.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara