Toni Đerona (© Star sport)
Toni Đerona (© Star sport)

Mozzart Sport saznaje: Ništa od povećanja plate, Đerona radi za manje od 6.000 evra mesečno

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 14:48

Španac profesionalno angažovan u francuskom Šartru

Španski stručnjak Toni Đerona preporodio je rukometnu reprezentaciju Srbije. Tri boda protiv svetske supersile Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. najavila su bolje dane za ovdašnji rukomet. Nije Orlova bilo na upravo završenom 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu, ali naredne godine naša selekcija biće gotovo siguran učesnik Evropskog prvenstva (pet bodova u tri meča).

Španac je za kratko vreme uspeo da naše reprezentativce trgne iz letargije, unese duh zajedništva, da jedni za druge ginu na terenu, da vlada dobra atmosfera za razliku od prethodnih godina kada su trzavice i nesuglasice na relaciji selektor-igrači bile česte. Neka nova Srbija je pod komandom Đerone. Bivši selektor Tunisa, koji je prošao trenersku školu čuvene Barselone, brzo je pokupio simpatije domaće javnosti željne uspeha. Počelo je u medijima da se priča o nastavku saradnje, naravno pod daleko boljim uslovima nego dosad. Pominjana je suma od 10.000 evra mesečno koliko Rukometni savez Srbije navodno nudi, ali kako Mozzart Sport saznaje nikakvi razgovori sa Đeronom nisu vođeni.

Izabrane vesti

U javnosti je kružila i informacija da Španac trenutno radi za 6.000 evra na mesečnom nivou, s tim da naš portal saznaje kako ni taj iznos nije ni približno tačan. Španski stručnjak radi za daleko manju platu u Srbiji. Pritom je profesionalno angažovan u francuskom članu elitnog ranga, Šartru. Prošle nedelje je produžio ugovor sa ovim klubom do 2023. što govori da su mu planovi da i dalje radi u Francuskoj.

U Rukometnom savezu Srbije imaju ugovor sa španskim stručnjakom. Pošto je izvesno da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu naredne godine, u budućnosti moglo bi da se razmišlja da se Đerona posveti samo radu sa reprezentacijom Srbije.

Platu od 6.000 evra na kormilu reprezentacije Srbije imao je samo Veselin Vuković i to posle Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. godine kada su Orlovi bili srebrni. U finalu su poklekli od Danske u krcatoj beogradskoj Areni. Vuković je tada bio profesionalac u RSS-u, nije radio u klubu, za razliku od Đerone.

Španac je prošle sezone sa debitantom u francuskoj eliti Šartrom završio na desetom mestu, a ostvario je i veliki uspeh plasmanom u polufinale Kupa Francuske, ali završnica nije odigrana zbog pandemije virusa korona. U ovom prvenstvu Šartr je na 12. mestu.


tagovi

rukometni savez srbijerssToni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara