Ivan Zajcev je jedan od glavnih "pobunjenika"
Ivan Zajcev je jedan od glavnih "pobunjenika"

Odbojkašima dozlogrdilo: Kalendar nam je pretrpan!

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.19. | 14:10

Ad hoc sindikat igrača na sastanku u Bolonji pritisnuo Međunarodnu odbojkašu federaciju

Nova stremljenja velikih sportskih organizacija da se kalendar takmičenja bukvalno prepuni obavezama za igrače, što utakmicama, što u raznim "vanterenskim" aktivnostima napravila je, čini se veliki problem odbojci.

Jedan od najpopularnijih dvoranskih sportova na svetu poslednjih godina povećao je znatno aktivnosti, a posebno u takmičenjima koje su pod ingerencijom Međunarodne odbojkaše federacije (FIVB). Toliko da je čini se, počela i zvanična pobuna igrača.

Izabrane vesti

Kap koja je prelila čašu je, kako piše Gazeta delo Sport, bio banalan zahtev FIVB da igrači moraju prisustvovati foto sesiji povodom druge sezone Lige nacije. Taj potez je dodatno razdražio umorne zvezde koje godišnje, uključujući sva takmičenja odigraju oko 90 utakmica! Pre svih, smeta im sve veća opterećenost obavezama u reprezentacijama, te je stvoren i ad hoc sindikat.

A među potpisnicima ove inicijative su zaista velika imena odbojke, gde se izdvajaju Bruno Rezende, Ivan Zajcev, Simone Đaneli, Kevin Tili itd. Sastanak je na kraju održan u Bolonji, a "pobunjenici" su za svoje zahteve dobili i podršku od italijanskog svaeza i lige, a dogovoru je u ime igrača prisustvovao baš gorenavedeni kvartet. Sa druge strane stola bilo je šest predstavika FIVB koje je predvodio legendarni Brazilac Žiba, Žilberto Filjo.

Za sada se ne zna koji su tačno zaključci razgovora, ali su predstavnici igrača poznavni na sastanak u štab Međunarodne odbojkaše federacije u Lozani koji bi trebalo uskoro da se održi, te valja očekivati promene u kalendaru.

(FOTO: Reuters)


tagovi

fivbIvan Zajcev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara