Orlovi se zagrevaju protiv Kameruna, u nedelju je meč godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.19. | 13:40

Afrička selekcija ne bi trebalo da bude težak rival četi Nikole Grbića. Svi s nestrpljenjem očekuju duel sa Italijanima za plasman na Olimpijske igre u Tokiju

Prvi korak ka Olimpijskim igrama u Tokiju je napravljen, pobeđena je Australija na startu kvalifikacionog turnira u Bariju teže od očekivanog. Na redu je drugi najlakši korak – duel sa autsajderom u Grupi C Kamerunom.

Sve osim maksimalne pobede čete Nikola Grbića bilo bi veliko iznenađenje. U mislima je nedeljni duel sa Italijanima koji će odlučuti o putniku na najvažnije sportske takmičenje na svetu. Tempirali su Orlovi formu za Tokio, žrtvovali Ligu nacija zarad plasmana u Tokio. Treba napraviti i taj drugi korak, ali jasno je da ono pravo naše odbojkaše očekuje u nedelju u dvorani Pala Florio.

Izabrane vesti

Za ovo smo se dugo spremali. Nije bilo lako protiv Australije. Sada nam je najbitnije da se odmorimo, da pobedimo Kamerun, a onda sledi duel sa Italijom koji će sve da odluči“, rekao je najbolji akter meča sa Ozijima Aleksandar Atanasijević.

Raduje forma srpskog bombardera koji je bio sjajan na startu turnira. Imao je čak 35 poena i u ključnim trenucima spasio Srbiju drame protiv neugodnih Ozija. Kamerunci su na startu takmičenje glatko poraženi sa 3:0 od domaćina Italije. Nijednog trenutka nije to bila ravnopravna utakmica, tako da bi trebalo i danas (18 časova) da gledamo rutinsku pobedu Srbije.

Protiv afričke selekcije Orlovi su igrali na prethodna dva Svetska prvenstva. Prošle godine u Italiji bilo je 3:0 za Srbiju u grupnoj fazi. Namučili su Kamerunci tada našu selekciju samo u prvom setu koji je završen sa 30:28. U ostala dva nije bilo dileme. Pre pet godina, takođe na SP bilo je 3:1.

Teži posao u subotu (21.15) u Bariju imaće domaćin turnira Italija protiv odličnih Australijanaca koji su namučili Srbiju prvog dana. Azuri su Ligu nacija iskoristili za uigravanje, vratili su se u selekciju dvojica najboljih i najiskusnijih odbojkaša, Osmani Huantorena i Ivan Zajcev. Njih dvojica su bii najefikasniji protiv Kameruna. Tradicija je na strani Italije koja je dobila 17 od 19 susreta protiv Australije. Ove godine u Ligi nacija bilo je 3:1 za selekciju sa Apenina, ali oprez za domaćina je rezultat od prošle godine, kada su Oziji slavili sa 3:1 u setovima.

Samo pobednik grupe izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE (BARI, ITALIJA)

Subota

GRUPA C

18.00: (1,01) Srbija - Kamerun (10,90)
21.15: (9,90) Australija - Italija (1,02)

Foto: MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara