PET NA PET - Predrag Peđa Milinković: Kao dečak obožavao sam Senu i Maradonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.03.18. | 08:48

Naš poznati sportski novinar i predsednik granskog udruženja trudi se da u poslu uvek pruža maksimum!

Predrag Peđa Milinković pripada srednjoj generaciji sportskih novinara Srbije. Ima 46 godina, a u svet novinarstva je ušao angažovanjem u redakciji Sportskog Žurnala. Pisao je o mnogim sportskim događanjima, a posebno se usmerio ka automobilskom sportu. Ubrzo je prešao u sportsku redakciju Radio televizije Beograd, sada Srbije i lagano počeo da napreduje. Posebno se zainteresovao za naš trofejni sport – odbojku. Već pune dve decenije pratimo njegove prenose odbojkaških susreta u zemlji i inostranstvu.

Peđu Milinkovića redovno gledamo i u najekskluzivnijem segmentu Nacionalnog programa – Dnevniku 2 RTS-a. Pored odbojke i automobilskog sporta Milinković je pratio i najveća inostrana takmičenja, evropske i svetske šampionate, kao i Olimpijske igre. Taj uporni i marljivi čovek proputovao je celi svet, a jedini je novinar Srbije koji je čak osam puta prisustvovao najvećem i čuvenom Dakar reliju. Javljao se svojoj matičnoj kući, RTS-u kao i mnogim medijima u našoj zemlji. Njegove opširne reportaže o Dakar reliju uvek su visoko ocenjivane.

Izabrane vesti

Ono što je sigurno najvažnije jeste ugled koji je stvorio. O Predragu Peđi Milinkoviću možete čuti samo lepe priče, a svojim neobičnim angažovanjem, kulturom i manirima predstavlja pravi ponos sportskog novinarstva Srbije. Iz dalekog Seula svojevremeno je stigla lepa vest. Novinar RTS-a, Predrag Peđa Milinković, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, izabran je za Generalnog sekretara sportskih novinara Evrope.

To je priznanje koje puno doprinosi  ugledu našeg novinarstva uopšte, a posebno za predstavnike medija koji se bave sportom. Pre toga na Kongresu Unije sportskih novinara Evrope (AIPS Evropa) u Antaliji u Turskoj 2010. godine prvi put u istoriji te organizacije predstavnik srpskih novinara Predrag Milinković izabran je za člana Izvršnog komiteta AIPS Evrope sa mandatom na četiri godine. Milinković je 2013. postao i član Finansijske komisije AIPS-a, a drugi mandat u Izvršnom komitetu AIPS Evrope dobio je na Kongresu u glavnom gradu Azerbejdžana u Bakuu 2014. na tri godine.

U Beogradu je 17. decembra 2015. održana Izborna Skupština na kojoj je Milinković dobio poverenje da u naredne četiri godine bude na čelu USNS. Naravno, Peđa je podržao društveno odgovorno poslovanje kompanije Mozzart i bio učesnik našeg plemenitog tiketa u podne. Rado je odgovorio i na pet pitanja Mozzart Sporta za našu današnju rubriku.

1.Da li ste kao dečak trenirali neki sport i koji?

 “Svojevremeno sam trenirao boks i atletiku”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Kao klinac obožavao sam vozača Formule jedan,  Brazilca Ajrtona Senu i argentinskog fudbalera Dijega Maradonu”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Kao sportski novinar želim da budem neutralan i da se javno ne opredeljujem za omiljeni klub”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Utakmica između odbojkašica Srbije i Amerike u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. kad je naša selekcija preokrenula rezultat i pobedila sa 3:2 u setovima i Dakar reli 2010. koji je vožen u Argentini i Čileu, jer sam prvi put prešao Ande i upoznao jedan svet pun avanture i neverovatno upornih sportista”.

5.Životni i sportski moto?

“Sve što radim, trudim se da uradim najbolje što mogu, pa ako nekad i ne ostvarim to što želim, nije mi žao jer sam dao maksimum”. 

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel iz Belgije STANDARD – ŠARLROA. Kod Belgijanaca Standard ima niz od šest utakmica bez poraza. Rival i gost čak četiri remija iz poslednjih pet susreta.

Na klub iz Liježa predlažem jedinicu”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 1804 BE1PF Standard - Charleroi ki 1 1,75
Ukupna kvota1,75

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Predrag Milinkovićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara