Pobeda za kraj, Delfini peti na svetu

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.07.19. | 09:50

Pala Australija - 13:9

Medalje nema, ali maksimalno se igralo do kraja. Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je završila nastup na Svetskom prvenstvu. U borbi za peto mesto savladana je jutros Australija, posle sjajne igre tokom celog meča – 13:9.

Puleni selektora Dejana Savića su furioznom igrom otvorili meč, vodili su 6:0, pa 9:1 i posle su samo lagano priveli utakmicu kraju, što je Australija iskoristila da ublaži zaostatak i poraz. Pomogli su Kengurima i arbitri, koji su u gotovo svakom napadu u drugom poluvremenu dosuđivali ili igrača više ili peterac, pa je rival uspeo da posle 10:3 dođe na 10:7, ali ne više od toga.

Izabrane vesti

Najefikasniji u srpskom timu bili su Miloš Ćuk i Strahinja Rašović, koji su postigli po četiri gola.

Ostale su još dve utakmice do kraja Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. U meču za treće mesto i bronzanu medalju sastaće se Hrvatska i Mađarska, dok ćemo dobiti i novog prvaka planete, pošto će se u finalu sastati Italija i Španija.

Španci su prošle godine igrali u finalu Evropskog prvenstva, u kojem su izgubili od Srbije, ali su sada napravili korak više. Crvena furija je 2001. godine poslednji put bila šampion sveta. Italija, s druge strane, bila je 2011. godine najbolja na planeti i pokušaće da danas ponovi taj rezultat.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara