Popravni za favorite, Trentino jači za Kovačevića

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 08:17

Posle šoka u Kazanju i ispadanja iz Lige šampiona Peruđa pod imperativom. Srpski primač servisa se oporavio od povrede leđa i igraće u majstorici

Ko će se pridružiti Lubeu i Modeni u polufinalu plej-ofa odbojakškog prvenstva Italije?

Na papiru trebalo bi da gledamo iste ekipe kao i prošle godine. Titulu brani Peruđa koja je padu forme. Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina je u nokdaunu. Opet je u polufinalu Lige šampiona koban bio Zenit iz Kazanja. San o evropskoj titulu je raspršen, ali ostaje borba za odbranu krune na Čizmi.

Izabrane vesti

Monca je neočekivano pobedila šampiona u drugom meču pred svojim navijačima i zakazala majstorici. Peruđa je poražena čak četiri puta na poslednjih pet utakmica. Zanimljivo, i prošle godine je četa Lorenca Bernardija igrala treći meč u četvrtfinalu, samo je rival bila Ravena.

Monca nikako ne leži šampionu. Ove sezone jedini poraz na domaćem terenu u šampionatu Italije Peruđa je ostvarila upravo protiv osmoplasiranog tima u ligaškom delu šampionata. Bilo je 3:2 za goste. Iako je Peruđa poljuljana ne bi trebalo da bude problema da stigne do polufinala gde je čeka Modena koja je u dva meča eliminisala Milano.

Trentino se takođe muči u ovoj seriji. U Padovi u drugom susretu šampion sveta nije uspeo da osvoji nijedan set. Ali, tada u timu nije bilo Uroša Kovačevića. Srpski primač servisa se povredio, ostao je na klupi zbog problema sa leđima. Počeo je da trenira, a italijanski mediji najavljuju da će igrati u majstorici. Ekipa iz Trenta ove sezone u domaćem šampionatu ima samo jedan poraz, pa pred svojim navijačima izabranici trenra Anđela Lorencetija ne bi trebalo da dozvole iznenađenje.

Za Padovu igraju dvojica srpskih internacionalaca – Lazar Ćirović i Petar Premović, dok je u Trentinu osim Kovačevića i srednji bloker Srećko Lisinac. Pobednik ovog duela igraće u polufinalu protiv Lubea koji je protekle nedelje izborio novi finale Lige šampiona protiv moćnog ruskog Zenita.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 11155 IT1PF Perugia - Monza hs 1 (-2.5) 1,85
Sub 18:00 8897 IT1PF Trentino - Padova up manje (170.5) 1,85
Ukupna kvota3,42

ITALIJA, ČETVRTFINALE PLEJ-OFA, MAJSTORICA

Subota
18.00: (1,10) Trentino – Padova (5,80)
20.30: (1,07) Peruđa - Monca (6,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

sportsko klađenjeAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninSrećko LisinacUroš KovačevićOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara