Tijana i Maja hlade šampanjac, Belgorod pred titulom

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 10:12

Moćni turski Ezačibaši završio veći deo posla u Minsku, a u Istanbulu bi samo trebalo da doda šlag na tortu. Muserski i drugovi demolirali tim iz Ankare u prvom meču, ali poznato je da Rusi igraju slabije na strani

Istanbulska zvona zvone da pozdrave šampione. Ezačibaši je pred krunom najbolje ekipe u drugom po rangu evropskom takmičenju, CEV kupu. U prvom meču u Minsku moćni turski tim je dominirao, lako pobedio Beloruskinje, a briljirala je srpska bombarderka Tijana Bošković, koja je imala čak 25 poena. Uz "čudo iz Bileće" (sa 180 poena ubedljivo najefikasnija odbojkašica ovog takmičenja) odlično je razigravala saigračice i nekadašnja reprezentativka Srbije Maja Ognjenović.

I pre početka sezone jasno je da bilo da samo čudo može Ezačibaši da odvoji od krune. Lako su Tijana i drugarice rušile sve rivale do finala, a ekipa iz Minska nije mogla da se suprotstavi jednoj od najjačih evropskih ekipa poslednje decenije. Iznenađenje je bilo i što je Minčanska uspela da osvoji set pred svojim navijačima. Iako su domaćem timu potrebna dva seta za titulu, nema sumnje da će Ezačibaši želeti pobedu, po mogućstvu u tri seta, da dokaže da mu nema premca ove sezone u CEV kupu.
"Uzbuđena sam što igram finale. Bilo je zabavno sa saigračicama igrati ove sezone i sada imamo šansu da stavimo šlag na tortu. Imam puno poverenja u tim da ćemo ostvariti cilj", rekla je Amerikanka Džordan Larson.

Izabrane vesti

Dok se u finalu dama ne postavlje pitanje ko će do trofeja, više neizvesnosti se očekuje kod muškaraca, iako je u prvom meču Belgorod demolirao turski Zirat Bankasi sa maksimalnih 3:0 za samo 68 minuta igre. Ipak, poznato je da ruske ekipe igraju slabije na strani, pa se ekipa iz Ankare uzda u frenetičnu podršku navijača.
"U prvom meču nismo igrali onako kako smo priželjkivali, ali imamo šanse za trofej. Naši navijači nas nikada nisu ostavili na cedilu, pa neće ni sada. Nadamo se da možemo da izborimo zlatni set", rekao je trener Zirata Joško Milenkoski.

U prvom meču briljirao je gorostasni 218 centimetara visoki srednji bloker Dmitri Muserski, koji je imao 18 poena. U ruskom timu i dalje jednu od važnijih uloga ima legendarni 43-godišnji Sergej Tetjukin. Zirat sve nade polaže u prvog poentera CEV kupa, Poljaka Davida Konarskog (143 poena). Korektor ekipe iz Ankare je bio zaustavljen u prvom meču. Turski timovi mnogo bolje igraju na svom terenu. Belgorodu treba dva seta za trofej i spas sezone jer je u ruskom šampionatu kiksnuo, porazom u četvrtfinalu plej-ofa od Kuzbasa iz Kemerova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8631 CEV K Ziraat Bankasi - Belogorye B. up više (182.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

FINALE KUPA CEV (Ž), REVANŠ MEČ

18.00: (1,02) Ezačibaši - Minčanska Minsk (9,90) /prvi meč 3:1/

FINALE KUPA CEV (M), REVANŠ MEČ

18.00: (3,20) Zirat Bankasi - Belgorod (1,30) /prvi meč 0:3/

* Šampion je ekipa koja osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi 
tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku donosi dva, a poraženom bod. U 
slučaju da bude 3:3 u bodovima igra se zlatni set do 15.

Foto: Action Images
Piše: Željko MUTAVDŽIĆ


tagovi

Tijana BoškovićMaja OgnjenovićCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara