Treneri Janić i Žakić (© Star sport)
Treneri Janić i Žakić (© Star sport)

Večiti derbi posle godinu dana: Bivši kapiten Partizana sad je Zvezdin adut, ali crno-beli su dobili poslednja dva

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.12.22. | 13:35

Parni valjak bolje pozicioniran na tabeli, crveno-beli loše prolaze na strani

Vreme je za poslednji večiti derbiji u najbitnijim sportovima za Srbe. U fudbalskom nije bilo pobednika, u košarkaškom je slavila Crvena zvezda, rukometni i vaterpolo su pripali Partizanu, koji će biti domaćin odbojkaškog, u nadi da bi na otvaranju subotnjeg programa 11. superligaškog kola (17.00, dvorana Master u Zemunu) mogao do trijumfa kojim bi na polovini osnovnog dela prvenstva stekao što bolju bolju poziciju odnosu na najvećeg rivala kad se budu određivale pozicije za plej-of.

Dotad ima dovoljno vremena da se stanje na tabeli promeni, zbog čega u taboru crveno-belih priželjkuju slavlje kako bi pretekli Parni valjak.

Izabrane vesti

Derbi će imati i posebnu emotivnu notu, ako se zna da će ovo biti prvi susret Lazara Marinovića sa nekadašnjim kolegama. Bivši kapiten Partizana je letos prešao upravo u Crvenu zvezdu posle četiri godine provedene na suprotnoj strani mreže.

„Igram protiv učitelja, trenera Bojana Janića, momaka koji su ostali tu, ali to je posao, trenutak kad se emocije potiskuju, kad te nosi adrenalin da eksplodiraš za tim, za pobedu. Ne znam kako ću sve doživeti, ali u ovakvim mečevima sve se ostavlja po strani“, obrazložio je za Sporski žurnal Marinović.

Primač servisa Crvene zvezde je ujedno drugi najefikasnji član ekipe, dosad je zabeležo 118 poena, više od njega ima samo korektor Dušan Nikolić i to su samo neki od aduta trenera Igora Žakića. Zvezdina ideja je da se što je pre moguće oporavi od poraza od Mladog radnika u minulom kolu, kao i da popravi učinak na strani, ove sezone dobila je samo duel drugog kola u Ljigu, a izgubila je u Gornjem Milanovcu, Kraljevu i Novom Sadu.

Kakva god da je forma, ovo je utakmica u kojoj bi svako trebalo da oseća poseban nabon i energiju. Biće dobar meč, lepa odbojka, nema favorita, sigurno ćemo pružiti maksimum za pobedu“, obećava Marinović.

Lako reći, ne baš jednostavno uraditi, jer je Partizan prošle sezone dobio oba večita derbija. I to po 3:1. Poslednji je igran 26. decembra 2021. A u ovoj ima trijumf više od Zvezde, pritom je domaćin. I želi da se vrati na pobedničku stazu posle gubitka meča od lidera Vojvodine.

Domaći teren uvek znači. Lepo je videti da i mi uživamo, ali i publika. Uvek je tu inijekcija sa tribina, pogotovo je bilo na nekoliko poslednjih mečeva u našoj dvorani, moram da priznam“, ukazuje na prednost domaćeg terena Aleksa Batak, tehničar u sastavu Bojana Janića.

Jedan od aduta Partizana mogao bi da bude servis. Veteran Novica Bjelica (39) i nešto malo mlađi, ali opet iskusni Milija Mrdak, zauzimaju drugo i treće mesto po procentu poena osvojenih iz početnog udarca u celoj ligi (bolji je samo Aleksandar Blagojević iz Radničkog). Sam Batak je dosad zabeležio 13 blokova u sezoni i jedino Stefan Janković u Partizanu ima više (18)

Napravljen je sjajan sklop. Imamo iskustvo koje dosta pomaže i na koje se oslanjamo, a imamo i mlade i perspektivne igrače, ako mogu da kažem možda najbolje u Srbiji. Počeli smo sezonu sjajno, osvajanjem Superkupa, posle je došlo do malih problema, pre svega sa povredama, ali me raduje što sad sve dolazi na svoje mesto“, dodao je Batak u izjavi za Žurnal.

Večiti odbojkaški derbi posle godinu dana... Ko pobeđuje?

SUPERLIGA SRBIJE, 11. KOLO

Četvrtak

Novi Sad – Jedinstvo Stara Pazova 0:3

Petak

Spartak Ljig – Spartak Subotica 1:3

Subota

17.00 (1,50) Partizan – Crvena zvezda (2,41)

19.00 (7,70) Karađorđe – Vojvodina (1,05)

19.00 (1,45) Radnički Kragujevac – Ribnica (2,55)

Nedelja

19.00 Takovo – Mladi radnik



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOdbojkaOK PartizanOK Crvena ZvezdaAleksa BatakLazar MarinovićBojan JanićIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara