Vraća se Atanasijević, Lube potvrđuje brejk iz Trenta

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 08:24

Srpski korektor posle meča suspenzije opet u timu Peruđe. Modena ove sezone nije pobedila šampiona. Ekipi iz Ćivitanove odgovara Trentino

Nastavlja se borba titana u odbojkaškom plej-ofu šampionata Italije. U prvim mečevima dva dramatična finiša, a prošlogodišnji finalisti Peruđa i Lube su poveli u seriji koja se igra na tri dobijene.

Peruđa je prvi meč pred vatrenim navijačima igrala bez suspendovanog Aleksandra Atanasijevića, ali se srpski korektor vraća za meč u Modeni i biće uz sjajnog Kubanca Vilfreda Leona udarna igla čete Lorenca Bernardija. Posle novog neuspešnog pokušaja da sruše Zenit i plasiraju se u finale Lige šampiona, Đavoli brane tron na Čizmi.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak na klupi šampiona malo se i našalio na izostanak srpskog reprezentativca u utorak.
Možda ne bude igrao Atanasijević jer tim koji pobeđuje se ne menja. Šalu na stranu, ne treba da govorim koliko nam on znači. Atansijević je izvranredan, naš najbolji napadač”, rekao je Bernardi pred drugi meč serije u Modeni.

Ove sezone Peruđa je nepobediva protiv Modene. Četiri susreta, tri pobede od po 3:1 i jedna od 3:0. Prošlosezonski osvajač triple krune je dobio velikog rivala i bez Atanasijevića, ali sada će igrati u gostima. Italijanski reprezentativac Ivan Zajcev je bio katastrofalan u prvom susretu, sada će biti silno motivisan da bivšem klubu dokaže da su ga se olako odrekli.

Peruđa ostaje favorit, ali čeka se odgovor Modene koja je za narednu sezonu već kaparisala dolazak odličnog Amerikanca Meta Andersona iz Zenita.

Trentino je ispustio prednost domaćeg terena u prvom susretu. Tri meč lopte, jednu u četvrtom i dve u petom setu je propustio tim srpskih reprezentativaca Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca. Iskusni gosti predvođeni maestralnim Bugarinom Cvetanom Sokolovim su iskoristili i slavili u Trentu posle više od dva i po sata paklene odbojke. Ove sezone u Italiji je Lube nepobediv protiv Trentina. Četiri pobede za ekipe iz Ćivitanove, dok je tim iz Trenta slavio samo u finalu klupskog Svetskog prvenstva krajem prošle godine u Poljskoj.

Ove sezone nijedan od pet mečeva ovih rivala nije završen posle tri seta. Opet se očekuje velika borba, ali je domaći teren velika prednost Lubea. Za vicešampiona Evrope i finalistu ovogodišnje Lige šampiona igra i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković. Iskusni srednji bloker nije u prvoj postavi, ali ume da uđe sa klupe i promeni tok utakmice.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 8421 IT1PF Modena - Perugia up više (179.5) 1,80
Pet 20:30 8422 IT1PF Lube - Trentino ki 1 1,35
Ukupna kvota2,43

ITALIJA – POLUFINALE PLEJ-OFA, DRUGI MEČEVI

Petak
20.30: (1,35) Lube – Trentino (2,90)  /u seriji 1:0/
20.30: (2,90) Modena – Peruđa (1,35)   /u seriji 0:1/

* Igra se na tri dobijene

Foto: CEV


tagovi

Aleksandar AtanasijevićOK PeruđaLube

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara