Gavril Subotić iz perioda u Partizanu (Foto: MN Press)
Gavril Subotić iz perioda u Partizanu (Foto: MN Press)

Zvezdi večiti derbi i finale Kupa: Bivši igrač Partizana “potopio“ crno-bele

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.20. | 20:19

Gavril Subotić šest puta tresao mrežu rivala

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u polufinalu, na bazenu “Milan Gale Muškatirović“ u večitom derbiju savladali Partizan – 9:7 (3:2, 2:2, 3:1, 1:2).

Crveno-beli su vodili tokom većeg dela meča, ali su vaterpolisti Partizana uspevali da održe korak za večitim rivalom, pa su na poluvreme otišli sa minimalnim zaostatkom (5:4). Početak treće deonice ispostavio se ključnim, jer je Zvezda u tom periodu napravila seriju 3:0 i stekla kapitalnu prednost, koju gradski rival do kraja nije uspeo da stigne.

Izabrane vesti

Centralna figura meča bio je vaterpolista Gavril Subotić. Nekadašnji igrač upravo Partizana bio je večeras posebno motivisan protiv svog bivšeg kluba i sa šest pogodaka odveo Zvezdu u finale. Pored Subotića, u strelce su se u pobedničkoj ekipi upisivali još i Kasum, Tankosić i Vukićević, dok je najraspoloženiji u redovima Partizana bio Andrej Barać sa četiri pogotka.

Crvena zvezda će u finalu, koje je na programu u utorak od 18 sati, pokušati da se domogne svoje treće titule pobednika Kupa Srbije. Na tom putu stajaće joj bolji iz duela Novi Beograd – Radnički Kragujevac, koji je trenutno u toku.


tagovi

vaterpolo kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara