Aleksander Zverev
Aleksander Zverev

ATP Hamburg: U Sašinom gradu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.19. | 09:54

Zverev sa Basilašvilijem, a Karenjo Busta protiv Rubljova danas za finale prestižnog turnira

Domaći i lokalni as Aleksander Zverev ove sedmice u rodnom Hamburgu je prošao mali pakao. Ali se, što ponovo dokazuje da je veliki igrač, ipak i pored scega našao među četiri najbolja na prestižnom ATP 500 turniru.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Peti reket sveta je juče, uz pomoć malo sreće, to jest prekida meča zbog toga što je gledaocu pozlilo iskoristio momentum i preokrenuo protiv Filipa Krajinovića kada je ovaj servirao za trijumf. A samo nekoliko sati ranije saznao je da je ostao bez trenera, legendarnog Ivana Lendla. Njegov problem sa menadžerom kog je otpustio pre nekoliko meseci, a koji mu se potom osvetio tako što mu je uveo sudsku zabranu da zaposli čoveka koji bi ga zamenio, je već duže vreme poznat. Sve to naravno utiče na njegov odnos prema igri, i naravno rezultatima koji su ove sezone ispod njegovih kvaliteta i stremljenja.

Bilo kako bilo, tako psihički ranjivi Zverevdanas za finale, pred domaćom pšuboikom ukršta rekete sa Nikolozom Basilašvilijem kojeg je pobedio uoba dosadašnja meča. Ipak, Gruzijac je majstor igre na šljaci, trenutno je 16. na svetu i uopšte nije "naivan" teniser. Nemac je eventulano blagi favorit, ali se mi za klađenje ovde okrečemo velikom broju gemova, eventualno da će biti trećeg seta.

Druga bitka za finale vodi se između Pabla Karenja Buste i Andreja Rubljova. Iskusni Španac je favorit, iako se čini da je mladi Rus konačno rešio probleme sa povredama i počeo da igra u skladu sa talentom koji poseduje. Zanimljivo je da su se oni dva puta odmerili i to 2015. kada je tada 18-godišnji Moskovljanin oba puta bio bolji.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara