ATP Umag: Đere i Lajović u borbama za polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 13:13

Laslo protiv Leonarda Majera, a Dušan sa Aljažom Bedeneom

Šestog dana ATP 250 takmičenja u Umagu (šljaka na otvorenom, nagradni fond 524.340 evra), jednom od omiljenijih letnjih evropskih teniskih destinacija donosi nam čak dva susreta srpskih tenisera koji se bore za polufinale.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Laslo Đere od 17.30 ukršta rekete sa veoma opasnim Leonardom Majerom. Argentinac, trenutno 60. na svetu je, kao i većina Latinoamerikanaca specijalista za igru na šljaci. Ali je i as iz Sente koji je slavio, istina predajom Majera u jedinom njihvom dosadašnjem odmeravanju. Srpski teniser je naravno favorit, au meču koji bi lako mogao da uđe u treći set.

Nakon njih na "Goranu Ivaniševiću", centralnom terenu teniskog kompleksa "Stela Maris" u Istri,  drugi put u 2019. jedan naspram drugog staju Dušan Lajović i Aljaž Bedene. Iskusni Slovenac voli da igra po suncu na šljakastoj podlozi, trenutno je 87. na svetu, a nedavno je namučio Ducija u kvalifikacijama za masters u Rimu. Lajović je tada pobedio, ali tek posle tri seta i dva taj-brejka.

Na svu sreću Lajović i Đere su u različitim polovinama žreba, te mogu da se sastanu tek u finalu, tako da bi Laslo mogao da se u polufinalu ukrsti sa boljim iz susreta između Stefana Travalje i momka koji je izbacio Filipa Krajnovića, Atile Balaža. Italijan je 105, a Mađar, koji se probio kroz kvalifikacije do glavnog žreba 2017. Samo jednom su se njih njih dvojica odmerila, i to na istoj podlozi pre tri godine na čelendžeru u Italiji kada je sa 2:1 slavio Balaž.

POBEDNIK TURNIRA

"Najneočekivanije" četvrtfinale u Umagu igraju Argentinac Fakundo Banjis i Italijan Salvatore Karuzo, 152. i 125 igrači na ATP listi. Banjis je slavio u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju, i to veoma lako pre četiri godine na šljaci u Vičenci, a juče je sa turnira izbacio prvog nosioca, Zagrepčanina Bornu Ćorića, te je ovde možda i preporučljivo malo rizikovati i igrati na Argentinca i prolaz kvote 2,29.

**kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara