ATP Vašington: Ludi Nik potopio Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.19. | 09:17

Dva grčka prezimena, jedan finalista ATP turnira u Vašingtonu. Protivnik Kirjosu u borbi za titulu je sve bolji Danil Medvedev

Kao što se i očekivalo, bio je to meč koji je publiku konstantno držao na ivici sedišta. Sudar dva momka neizmernog teniskog talenta sa gčkim prezimenima, od kojih se očekuje da osvajaju grend slemove - Nika Kirjosa i Stefanosa Cicpiasa.

I Australijanac i Grk su narodu u Vašingtonu, na turniru ATP 500 kategorije koji se igra an tvrdoj podlozi sa nagradnim fondom od 1.895.290 dolara, pružili šou kakav se i očekivao, ali je na kraju nakon dva sata i sedam minuta nadmudrivanja bolji bio Kirjos rezultatom 6:4, 3:6 i 7:6 (7).  

Izabrane vesti

Bio je ovo veoma izjednačen meč u kojem su oba takmičara upisala isti broj poena (91), isti broj osvojenih prvih (48/58), ali i drugih servisa 16/33. Ludi Nik, kako ga već mnogi zovu zbog čudnog, često bizarnog ponašanja, do borbe za titulu stigao je pre svega zahvaljujući paklenim servisima. Minule noći je ispalio 19 asova, te je ukupno na pet mečeva na turniru u prestonici SAD zabeležio do sada 93 neodbranjivih servisa.

Koliko je moćan taj njegov segment igre i koliko je on siguran u njega, pokazao je tako što je na meč poen drugo veče zaredom pitao nekog iz gledališta gde da servira. Prethodno je na taj način ostvario pobedu nad Mađarom Norbertom Gombošom, a sada je to uradio i protiv Cicipasa kojem je prvo poslao širok servis u stranu, da bi potom sve rešio forhend vinerom što je proslavio pozdravljanjem sa "savetnikom" iz gledališta.

Pravi ljubitelji tenisa bi rekli da tako ponižava rivale, ali Nik ne misli tako:
"Odgovara mi kada mi neko kaže gde da serviram. Koncentrišem se na tu tačku i udarim iz sve snage. Uspeo sam u tome dve večeri zaredom, nadam se da ću imati priliku za to i u finalu"

A u borbi za pehar čeka ga sve bolji Danil Medvedev. Ruski teniser je pokazao klasu u polufinalnom duelu sa Nemcem Peterom Gojovčikom trijumfom od 6:2 i 6:2. Ovo će im biti drugo odmeravanje, a u jedinom dosadašnjem u tri seta ove godine na šljaci mastersa u Rimu bolji je bio Australijanac. Sličan scenario očekujemo i u Vašingtonu, a kvota da će biti tri seta je 2,11. Blagi favorit je Moskovljanin.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara