DEJVIS KUP Da li je Nadal dovoljan španskoj armadi?

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.19. | 09:41

Danas u Madridu mečevi polufinala: od 10.30 Rusija - Kanada, a od 17.30 Španija - Velika Britanija

Subota je, šesti je dan finalnog takmičenja u Dejvis kupu, a ujedno i pretposlednji dan teniske sezone koja se juče završila više-manje tragično za naš tim. U žrebu su ostale još četiri ekipe koji se danas bore za prodor u finale.

Od 10.30 jedni naspram drugog Rusija i Kanada. Zbornaja, tačnije jedina dva tensiera koji nastupaju za nacionalni tim, Karen Hačanov i Andrej Rubljov juče su preživeli pakao protiv Srbije i biće zaista interesantno videti da li će uspeti da se oporave od velikih napora i snažnih emocija pošto su u Madridu već odigrali po pet mečeva. Kanada je, čini se protivnik po meri za mlade Ruse pošto je predvode dva takođe mlada supertstara, Denis Šapovalov i Feliks Ože-Alijasim, koji uz iskusnog Vaseka Pospišila, majstora za dubl čine paklen trio. To su u četvrtfinalu dobro osetili favorizovani Austalijanci.

Izabrane vesti

Od 17.30 kreće ludnica, pošto će pred domaćim navijačima domaći tim pokušati da se dokopa finala, a protivnici su im Britanci predvođeni braćom Mari. Lider Furije, Rafael Nadal u paklenoj formi juri petu titulu u ovom takmičenju, tako da im je taj poen zagarantovan, ali "drugi talon" im je prilično slab pošto ga igra Pablo Karenjo Busta.

 Uz Špance nije samo prvi reket sveta, nego i puna dvorana navijača, ali i snažna emocija podrške drugom reketu tima, Robertu Bautista Agutu koji je godinu dana nakon majke, prekjuče ostao i bez oca, tako da je mora da napusti tim. Britanci se od "španske najezde" na tribine Kaha mahike brane deljenjem ulaznica sunarodnicima, što je sinoć na svom instagram nalogu objavio Endi Mari. Ali, nema sumnje da će im biti teško, baš teško iako su Španci definitivno oslabljeni, a i dubl im je klimav tako da je sinoć mora da uskoči Rafa da pomogne Marselu Granoljersu protiv Argentine ne bi li izvukli drugi poen, i to tek nakon tri seta.

Sa druge strane, veliko je pitanje u kom je stanju Endi Mari pošto nije igrao na prethodna dva meča. Bez obzira na to, dobar posao su obavili njegov brat, Džejmi, koji je jedan od najboljih dubl igrača na svetu već godinama, a u singlu Danijel Evans i Kajl Edmund. Džejmi Mari i Nil Skupski, koji sinoć nisu ni izašli na teren protiv Nemačke pošto je već sve bilo rešeno, zaista su zastrašujući par i tu već može da se računa da su Britanci jači. Ako se uzme da jedan singl odlazi Rafi Nadalu, te ostaje taj drugi, koji će i odlučiti ovaj susret. Ko tu bude slavio, po svemu sudeći ide u finale.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara