Đoković jači od vetra i Frica

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 14:23

Srpski as uz malo problema na početku meča trećeg kola Monte Karla na kraju bolji od talentovanog Amerikanca, a u četvrtfinalu ga čeka opasni Medvedev

Prilično atipičan meč bez tempa odigrao je Novak Đoković ovog popodneva u trećem kolu mastersa u Monte Karlu (podloga crvena šljaka, nagradni fond 5.585.030 evra) protiv Tejlora Frica, ali je i pored toga, a uprkos konstatnim naletima vetra slavio bez izgubljenog seta. Dvostruki šampion trećeg mastersa sezone slavio je nakon 68 minuta igre sa 6:3 i 6:0 plasiravši se tako korak dalje nego prošle godine, u četvrtfinale gde ga čeka opasni mladi Rus Danil Medvedev koji je savladao Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta.

Meč, je kao što smo već istakli, bio pomalo mučan, ali se naš as, pre svega zahvaljujući iskustvu bolje snalazio u prilično teškim, komplikovanim uslovima za igranje. Servirao je Novak za set pri rezultatu 5:2, ali je ponovo pokazao slabosti i prepustio gem Amerikancu. Istina, prilično snažni naleti vetra mučili su tokom celog odmeravanja i jednog i drugog, zbog čega su bili primorani na mnoge promene u igri, naročito kod servisa. Fric je, srećom u još goroj formi od našeg asa, tako da mu je odmah "uzvratio uslugu" i prepustio prvi set.

Izabrane vesti

U drugom delu susreta na velelepnom stadionu Renije III  krenulo je odmah kako valja po našeg asa, koji je do tada već pročitao igru protivnika, te ga je ubijao lopticama koje su išle na bekhend stranu. Počeo je i da koristi više felš, tj. spin što je bilo previše za talentovanog momka iz Kalifornije koji se predao zapravo pre poslednjeg poena.

Medvedev (desno) je bio bolji od Cicipasa

I ovaj susret je, i pored ubedljivog trijumfa jasno pokazao da je Đoković van forme i veliko je pitanje šta će moći da uradi protiv sledećeg protivnika, a mladi Rus, trenutno 14. reket sveta ga je opasno namučio u sva tri odmeravanja, istina sva tri je dobio Nole, a posebno tesno je bilo početkom godine u osmini finala Australijan opena. Medvedev je jedan od malo protivnika koji mu je minule zime u Melburnu pokazao zube.

Zahvaljujući plasmanu u četvrtfinalu ovog takmičenja, Đoković je odbranio 90 ATP poena i počeo da ih akumulira, te ih sada ima još 90. Upravo ovaj period sezone će mu biti krucijalan ukoliko namerava da odbrani prvo mesto do kraja godine, pošto posle šljake na kojoj malo šta brani kreće period na travi i tvrdim terenima Severne Amerike zaključno sa US openom gde brani pregršt bodova, od čega 4.000 samo na dva grend slema. U svakom slučaju, ovom pobedom dodao je, prema sadašnjim procenama još tri sedmice na ATP tronu koji već drži 247 nedelja.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

ATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara