Federer na konferenciji: Boli... Ali neću da padam u depresiju posle ovakvog meča

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.19. | 22:13

Švajcarac sportski podneo poraz

Rodžer Federer je propustio sjajnu šansu da opet zavlada Vimbldonom i osvojio novu grend slem titulu. U epskom finalu protiv Novaka Đokovića je imao dve meč lopte, ali nije izdržao do kraja.

Švajacarc je možda propustio i poslednju veliku priliku na grend slem turnirima, ali je sportski podneo poraz.
„Moraš da nastaviš dalje, pokušavaš da zaboraviš i izvučeš ono što je dobro. Primiš udarac i ideš dalje. Ovo je donekle slično onome što se dogodilo 2008. godine. Sada boli, kao što bi i trebalo, kao što boli i svaki poraz na Vimbldonu. Ali znam da sam dovoljno mentalno snažan da nastavim dalje. Neću valjda da padam u depresiju posle ovako neverovatnog meča. Ne znam da li bi mi bilo lakše da je bila ubedljivija pobeda Novaka. Možda bih bio još više ljut“, rekao je Federer na konferenciji za medije posle finala.  

Izabrane vesti

O propuštenim meč loptama...
„Nisam ni posle toga mislio da ću izgubiti meč. Bio sam zadovoljan i na 8:8 ili 9:9. Pokušao sam da sagledam kompletnu situaciju sa pozitivne strane i da se fokusiram na ono što je dobro. Da su mi pre početka rekli da će u petom setu biti ovako, pomislio bih da je to užasno. Mada moram da priznam, bilo mi je teško što nisam iskoristio priliku“.

Šta je na kraju presudilo?
„Presudio je jedan udarac. Ne znam koji da izaberem, vi odlučite“.

Federer je meć izgubio u tri tajbrejka, a prvi put se igralo po novim pravilima na Vimbldonu gde do sada nije bilo tajbrejkova u finalima.
„Tako je kako je. Pravila moraju da se poštuju. Ne znam jesam li se radovao tom pravilu ili ne, ali svakako nisam mogao da utičem na to“.

Statistički je Švajcarac bio uspešniji, ali...
„To baš i nije neka uteha. Nebitno je. Znam gde sam bio dobar i koliko sam blizu bio. Mogu da budem zadovoljan onim što sam pokazao na terenu.“

Federer i dalje odoleva na večnoj grend slem listi sa 20 titula, ali Nadal i Đoković su sve bliži.
„Motiviše me što oni jure moj rekord. Nekada sam ja bio taj koji je oborio rekord. Ako to učini neko posle mene, čestitaću mu. Ne može sve ni da se sačuva. Nisam postao teniser zbog toga. Zaista. Želja mi je bila da osvojim Vimbldon, igram pred ovakvom publikom protiv velikog igrača kao što je Novak“.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara