Klasik u polufinalu, Federer – Nadal posle 11 godina na Vimbldonu! Veliko rivaltvo dobija 40. epizodu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 20:05

Klasik u polufinalu, Federer – Nadal posle 11 godina na Vimbldonu! Veliko rivaltvo dobija 40. epizodu

Na opšte oduševljenje ljubitelja tenisa širom sveta, u polufinalu Vimbldona ćemo gledati kalsik između Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su danas lako preskočili četvrtfinalne prepreke.

Federer se mučio za nijansu više od Nadala. Švajcarac je za nešto više od dva i po sata slomio otpor Keija Nišikorija – 3:1 (4:6. 6:1, 6:4, 6:4). Trudio se Japanac, pružao otpor koliko je mogao, zapretio posle osvojenog prvog seta, ali nije mogao protiv najboljeg u istoriji Vimbldona. Federer je dozvolio Nišikoriju brejk samo u prvom setu i to ga je koštalo gubitka prvog seta. Ali je zato u nastavku uzvratio još jače. Počistio je Nišikorija u drugom setu, a potom u naredna dva po jednom napravio brejk što mu je bilo dovoljno za plasman u polufinale. Nišikori je u trećem i četvrtom setu imao ukupno jednu brejk šansu koju naravno nije iskoristio.

Izabrane vesti

Nadal je mnogo lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Semom Kverijem i njegovom topovskim servisima. Španac je slavio sa ubedljivih 3:0 (7:5, 6:2, 6:2). U prvom setu je rano napravio brejk, potom servirao za set i baš tada dozvolio Kveriju ribrejk i da mu jedini put na meču oduzme servis. Ali brzo se Rafa ispravio i već u sledećem gemu opet „brejknuo“ Amerikanca posle čega je rutinski osvojio set. U naredne dva seta je Kveri imao samo dve brejk lopte i nije ih iskoristio, a Nadal jeste čak četiri od osam i zakazao je okršaj sa Rodžerom u polufinalu.  

Najveće rivalstvo u istorji tenisa će tako dobiti 40. nastavak. U dosadašnjih 39 duela je Nadal pobedio 24 puta, a Federer 15. Međutim, na Vimbldonu Federer vodi 2:1. Igrali su tri puta zaredom u finalima od 2006. do 2008. godine i biće im ovo prvi duel na travi Londona posle 11 godina i onog epskog finala u kojem je Nadal salvio posle pet setova i skoro pet sati borbe. Pre toga je Federer imao dve vezane pobede nad Federerom u finalima Vimbldona.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara