Krajinović dobio srpski derbi u Hamburgu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 18:18

Naredni rival Martin Kližan

Prvo kolo turnira u Hamburgu donelo je srpski derbi, žreb baš nije bio naklonjen našim igračima. Prvi put u karijeri na nekom ATP turniru snage su odmerili Filip Krajinović i Laslo Đere, a taj prvenac je pripao Krajinoviću u dva seta – 6:3, 6:3.

Mala prednost pred meč se davala Đereu, jer je u boljoj formi i bolje je rangiran na ATP listi, ali Krajinović se brže oporavio od nastupa u Umagu i iskoristio tu svežinu da dobije duel na hamburškoj šljaci.

Izabrane vesti

U prvom setu viđena je revija brejkova, gde su od 1:2 do 2:3 viđena tri uzastopna. Krajinović je uzeo dva, Đere jedan, da bi na kraju seta napravio i treći, za konačnih 6:3.

Drugi set je doneo drugu priču. Svako je držao svoj servis do 4:3, kada je Filip uspeo da „slomi“ Lasla, da mu oduzme gem bez izgubljenog poena. Usledila je laka egzekucija u narednom, drugu meč loptu Krajinović je pretvorio u trijumf.

Filip će u drugom kolu turnira igrati protiv Slovaka Martina Kližana.

Prvi favorit turnira u Hamburgu Dominik Tim je sa 2:0 u setovima eliminisao Pabla Kuevasa (6:3, 7:6), pa će u drugom kolu odmeriti snage sa Martonom Fučovičem.

Trijumf je upisao i Aleksandar Zverev, koji je najavio da bi mogao u drugom delu sezone da se vrati na nivo iz prethodnih godina, kada je dobacio do trećeg mesta na ATP listi. Nemac je izbacio Nikolasa Žarija sa 6:4, 6:2, pa će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela Marko ČekinatoFakundo Delbonis.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara