Krajinovićev preokret "ala Đoković" za četvrtfinale Hamburga

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 14:17

Somborac bio na pragu poraza, ali je uspeo bukvalno da preotme meč iz ruku Slovaka Kližana

Filip Krajinović danas na ATP 500 turniru u Hamburgu (šljaka, nagradni fond 1.718.170 evra) nije zabeležio možda najveću pobedu u karijeru, ali će mu ona ostati u pamćenju kao jedna od najdražih. Našao se as iz Sombora bukvalno na rubu poraza, ali je u stilu svog prijatelja i saborca iz Dejvis kup reprezentacije, Novaka Đokovića uspeo u potpunosti da preotme i preokrene meč u svoju korist.

Žrtva srpskog tenisera nakon dva sata i 35 minuta uglavnom ogorčene borbe bio je Martin Kližan. Iskusni Slovak je poveo, bio na pragu trijumfa, aji je na kraju ipak morao da čestita boljem. Susret je završen rezultatom 6:7 (6), 7:5 i 6:1 za našeg asa. Okruglo sat vremena je trajao prvi, veoma izjednačeni set, a završen je u taj-brejku gde je Slovak uspeo da tek treću set-loptu konvertuje.

Izabrane vesti

U drugom delu meča sve vreme opasniji je bio 30-godišnjak iz Bratislave, a kada je došao do brejka delovalo je da je završio posao i da je Krajinović gotov. Ali u stilu lidera našeg nacionalnog tima, ali i tenisa uopšte, Novaka Đokovića Fića je uspeo da zaustavi protivnika kada se ovaj već video među osam najboljih. Kližan je bio nadohvat trijumfa da bi mu pred sam kraj drugog seta naš as vratio brejk, a potom preuzeo meč u svoje ruke i izjednačio.

Nažalost, putovanje na tom talasu uspeha nije dugo trajalo tako da mu je protivnik odmah na početku odlučujućeg dela meča oduzeo servis. Delovalo je tada da je propuštena kolosalna prilika, a takve situacije su tako tipične za Krajinovića da su mu donekle i obeležile karijeru. Kada ima priliku da oponenta dotuče, on mu da malo prostora i vazduha, što profesionalci odmah iskoriste. Na svu sreću, ovaj put je Somborac uzvratio odmah istom merom, a onda je, valjda svestan da nema više prostora za grešku i opuštanje, nastavio da gazi do kraja.

Za prolazak u polufinale Krajinović će se boriti sa boljim iz susreta između provg nosioca i domaćeg favorita, Aleksandera Zvereva i Argentinca Federika Delbonisa.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara