Lajović: Da završimo priču u najbržem mogućem roku!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 13:25

Nakon odlično odrađenog posla u prva dva meča Dejvis kup okršaja u Taškentu, reprezentaciji Srbije sutra iz tri susreta treba samo jedan bod za plasman u Svetsku grupu

Prvog dana takmičenja u Taškentu nakon dva singl susreta Srbija je povela 2:0. Prvi poen našem timu doneo je prvi reket Dejvis kup selekcije, Dušan Lajović savladavši drugog igrača uzbekistanske selekcije Sanđara Fajzijeva, dok je drugi "delo" Filipa Krajnovića koji bio ubedljiv protiv Denisa Istomina

 

Izabrane vesti

„Meč ni malo lep, osećao sam veliki pritisak jer svi želimo da se kvalifikujemo u Madrid. Nisam se osećao najbolje na terenu, protivnika nisam poznavao, malo sam u početku propustio šanse gde je Fajzijev dobio priliku da se opusti, zaigrao je bolje, ali bitna je pobeda, idemo dalje i to je to", jasan je Lajović, "Drago mi je što sam uspeo da donesem bod Srbiji i da olakšam malo Filipu što se tiče pritiska ulaskom u taj drugi meč. Vodimo 2:0, odradili smo sjajan posao prvi dan i nadam se da ćemo drugi dan odmah da dobijemo dubl i završimo priču u najbržem mogućem roku i bilo bi lepo da se vratimo kući kao pobednici i da osetimo tu atmosferu u Madridu, taj promenjeni sistem takmičenja" 

Posao koji je započeo Lajović, danas je završio Krajinović tako da je naš tim sada samo na korak od tog famoznog finala u Madridu koje se igra u novembru.

„Ovo je ono čemu smo se nadali, a to je da opravdamo ulogu favorita. Svakako nije bilo lako Dušanu da posle duge pauze izađe na meč gde apsolutno mora da pobedi. U drugom meču Filip je odigrao fenomenalno od prve do poslednje lopte, Istomin je vrlo iskusan i neugodan igrač, ali on je na terenu bio apsolutno nemoćan jer Filip je igrao suviše brzo za njega i držao meč pod kontrolom sve vreme. Stvarno sjajna igra i nadam se da ćemo sutra posle dubla doći do pobede“, zaključio je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

Savršen učinak prvog dana takmičenja u kvalifikacijama Dejvis kupa imali su još Australija protiv BiH, Italija koja gostuje Indiji i Kazahstan koji je dočekao Portugal, dok su Kina i Japana podelili časti.

FOTO: TSS


tagovi

Dušan LajovićFilip KrajinovićNenad Zimonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara