Lajović osvojio prvu titulu u karijeri!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 22:12

Srbin najbolji u hrvatskom Umagu

Dušan Lajović (29) je došao do dugo željene i čekane prve ATP titule u karijeri!

Srpski teniser je u finalu turnira iz serije 250 u Umagu savladao iskusnog Mađara Atilu Balaša posle sat vremena i 51 minut igre – 7:5, 7:5.

Izabrane vesti

Iskusni Mađar je u polufinalu eliminisao Lasla Đerea i mimo svih očekivanja kao 208. teniser sveta se plasirao u finale. Pružio je žestok otpor Lajoviću koji je 36. na svetskoj rang listi, ali je Srbin opravdao ulogu favorita.

Lajoviću je ovo bilo drugo ATP finale u karijeri. U prvom je  poražen od Fabija Fonjinija u Monte Karlu, ali danas bije propustio veliku šansu.

Lajović je bolje otvorio meč, bio sigurniji na svom servisu i bio bliži brejku u prvih nekoliko gemova. Ali iskusni Mađar je bio taj koji je prvi napravio brejk. Potpuno neočekivano je oduzeo servis našem teniseru u sedmom gemu, a potom rutinski poveo 5:3.

Izgledalo je tada da je Lajović izgubio set, ali je Mađaru zadrhtala ruka i na dva poena do osvajanja seta je napravio dve velike greške kojima je Lajovića vratio u igru. Bila je to iskra potrebna da zapali plamen u srpskom teniseru. Preokrenuo je lako na 6:5, a onda došao do tri set lopte na servis Balaša. Prve dve je propustio, ali treću nije.

U istom ritmu je Dušan otvorio i drugi set. Igrao je mnogo bolje i zasluženo napravio brejk u četvrtom gemu za 3:1. Ali, Iskusni Mađar je uspeo još jednom da se vrati u meč i da vrati brejk za 3:4. Do kraja seta se vodila žestoka borba, igralo se gem za gem na svoj servis i sve je navodilo da ćemo gledati tajbrejk. Ipak, u poslednjem servis gemu Balaša, Lajović je na 30:30 sjajnim potezom došao do meč lopte, da bi potom Mađar pogrešio i sve je bilo gotovo.

Posle osvajanja prve titule u karijeri, Lajovića očekuje i značajan skok na sutrašnjoj, novoj svetskoj rang listi. Srbin će napredovati do 26. pozicije na ATP listi, što je samo za tri mesta slabije on ranga karijere koji je imao u aprilu. 

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara