Lajović otvara Dejvis kup meč protiv Uzbekistana

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 12:21

Naredna dva dana naša reprezentacija se u Taškentu bori za plasman u Svetsku grupu novog formata prestižnog takmičenja

Poznati su parovi susreta kvalifikacija za završni turnir novog formata Dejvis kupa u okviru kojeg će naš tim predstojeća dva dana igrati protiv Uzbekistana.

Voljom žreba koji je održan u Taškentu u petak od 13 časova po lokalnom vremenu (09.00 po srednjeevropskom) prvi se bore drugi reket domaćina, Sandžar Fajzijev i prvi reket Dejvis kup tima Srbije Dušan Lajović. Nakon njih na teren sportskog centra Saksovat, koji ima brzu podlogu (Rebound Ace), na teren će izaći najbolji teniser Uzbekistana Denis Istomin i Filipom Krajinović.  

Izabrane vesti

U subotu, drugog dana takmičenja, takođe od 09.00 bore se dublovi. Za naš tim selektor Nenad Ziimonjić je najavio Viktora Troickog, najiskusnijeg člana ovog tima i Nikolu Milojevića, dok je kapiten Uzbekistana, Faruk Dustov nominovao Fajzijeva i Istomina. Nakon bitke parova sledi nastavak singl okršaja, prvo se odmeravaju Istomin i Lajović, a potom sledi meč Fajzijeva i Krajinovića. Selektoru Zimonjiću na raspolaganju je ostao još Laslo Đere koji je takođe otputovao u Taškent sa ekipom.

Od ove sezone startovao je novi sistem takmičenja u Dejvis kupu nakon 118 godina koliko je trajao stari. A on podrazumeva kvalifikacionu rundu koja se održava u februaru i iz koje 12 selekcija (od ukupno 24 koliko će se u kvalifikacijama boriti) izboriti plasman na završni turnir. Na finalnom turniru koji će iznedriti novog vlasnika „salatare“ bori se 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“). 

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. na programu je 14. februara 2019. u Madridu. Na finalnom turniru (18-24. novembra 2019) takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.  Na žrebu će biti šest nosilaca, prvi i drugi su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena  početkom februara. Direktan plasman na finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Dušan LajovićViktor TroickiFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara