Mekinro i Vilander kažu Novak, a Kirjos moli Federera da pobedi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.19. | 11:21

Prognoze i nadanja pred veliko finale Vimblodona

Žive legende belog sporta, Mats Vilander i Džon Mekinro, obojica višestruki grend slem šampioni i ljudi koji su nakon izuzetno uspešnih karijera ostali u svetu belog sporta, što kao treneri, što kao komentatori, dali su svoje, nadasve stručno mišljenje o današnjem finalu Vimbldona.

U suštini, Šveđanin i Amerikanac su na vrlo sličan način objasnili zašto je Novak Đoković, aktuelni šampion najprestižnijeg teniskog turnira, favorit. Pored toga što je i statistika uz srpskog asa.

Izabrane vesti

"Mislim da će Federer morati da podigne igru za još jedan nivo za okršaj sa Novakom koji je čovek-skvoš" smatra Amerikanac, "Mislim da će se prilično lako snalaziti sa Rodžerovim servisima. Ali, najvažnije je to što mu neće davati prostora, što Nadal nije radio. Biće teško za Rodžera i naravno da može do titule, ipak je on osmostruki šampion, ali milim da će dobiti Đoković u četiri seta"

I Šveđanin smatra da je Novakov retern ono što će odlučiti današnje finale Vimbldona:
"Po meni je Novak favorit, pre svega zato što je Federerovo glavno oružje servis, a on vrlo dobro zna kako da ga neutrališe. Sigurno će vraćati mnogo više loptica u teren, a onda će tokom dužih razmena terati Federera da pati! Takođe, Srbin će dobijati i dosta jefitinih poena, ali će i osećati pritisak jer je Švajcarcu ovo možda i poslednja šansa da slavi na Vimbldonu"

Za razliku od njih dvojice, Rodžer Federer je favorit za Nika Kirjosa koji nastavlja sa javnim "hejtovanjem" našeg asa iz nepoznatih razloga. Australijanac koji je ispao već u drugom kolu od levice Rafe Nadala na Tviter profilu je objavio podršku Švajcarcu: "Pobedi molim te Federer". Motiv više za Đokovića.

Federer please win

— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios) July 14, 2019

Naravno, ispod ove "molbe" sledi gomila uvreda na njegov račun i ismevanja, što mu je u suštini i bila namera - skretanje pažnje javnosti u nedostatku sportskih uspeha.

SPECIJAL: ĐOKOVIĆ - FEDERER

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara