Nadal preskočio prvu prepreku, sledeći je Kirjos

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.19. | 19:37

Savladan Sugita u tri seta

Švajcarski teniser, Rodžer Federer je danas morao da odigra četiri seta, ali Rafael Nadal nije želeo da se na terenu zadrži više nego što je to bilo neophodno. On je već nakon tri odigrana seta relativno lako savladao Japanca, Juičija Sugitu, 3:0 (6:3, 6:1, 6:3).

Iako nije počelo na najbolji način po Nadala, pošto je Sugita odmah u prvom gemu napravio brejk, stvari su se vratile u normalu već nekoliko gemova kasnije. Nadal je vratio brejk, a potom došao do još jednog i od tada je bilo jasno da će se Španac na ovom susretu pitati apsolutno o svemu. Prvi set je na kraju dobio rezultatom 6:3.

Izabrane vesti

U drugom setu, Sugita nije pružio čak ni dostojan otpor španskom teniseru. Nadal je kao na traci ređao osvojene gemove i vrlo brzo poveo sa 4:0. Do kraja, Japanac je uspeo da uzme bar jedan gem i tako ne pokupi „krompir“, 6:1.

Vratio se donekle Sugita u trećem setu, nije dozvoljavao Nadalu da uzme brejk u prvoj polovini seta. Ipak, teniser iz zemlje Samuraja nije uspeo da zadrži servis sve do kraja, pa je Španac jednim, ali vrednim brejkom stavio tačku na ovaj susret, 6:3.

Nadal će se u drugom kolu Vimbldona sastati sa Nikom Kirjosom, koji je danas uz dosta muke slavio protiv Džordana Tompsona iz Australije rezultatom 3:2 (7:6, 3:6, 7:6, 0:6, 6:1).

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara