Nik Kirjos o Novaku. Opet...

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.19. | 11:23

"Jeste li videli kada se on dere na decu koja donose loptice i lomi rekete? Jeste li videli!? Pa šta on to može da me nauči i pomogne... Neka hvala!"

Dečko je bez sumnje neverovatan, prirodni atleta, sportski talenat kakav se retko rađa. Kombinacija snage, visine, brzine i neverovatne mašte i spretnosti koje bi Nika Kirjosa, kada bi ih pravilno koristio, dovele do vrha belog sporta. Bez sumnje!

Ali, glava i jezik su ti koji mu nikako ne daju mira, ne dozvoljavaju mu da teniska oružja koje poseduje upotrebi na pravi način, pre svega na terenu, a ne u salama za medijske konferencije gde svaki, ali bukvalno svaki put kaže nešto što nekoga uvredi. A najčešća mu je meta Novak Đoković, ni kriv ni dužan.

Izabrane vesti

Stvari ne idu kako su mu opredvideli i kako je planirano te je trenutno 39. na sveti, a druygi reket Australije iza 20-godišnjeg supertalenta Aleksa De Minora. Nije osvojio niti jedaon veliki turnir (izuzev par ATP 500), a jedino čime se i dalje diči je njegov odnos pobeda i poraza (2-0) sa Novakom Đokovićem. I na osnovu toga, iako je oba puta pobedio tokom 2017. kada se Srbin mučio sa povredom lakta, insistira da priča loše o čoveku koji mu ništa u životu nije skrivio. Šta više, čak mu je i nudio pomoć kada je bio mlađi.

A sa tom praksom je nastavio i sinoć na turniru u Kvinsu gde je tokom napetog meča koji je izgubio u tri seta sa kanadskim tinejdžerom Feliksom Ože-Alijasimom izvodio "šou" - svađao se sa linijskim, ali i glavnim sudijom, voma celjenin Džejmsom Kiotavongom kojem je pritom ismevao šešir, sa navijačima koji su mu se sprdali kada je pao i ostao da leži na terenu, pokušavao je kroz ogradu tokom susreta da vidi šta se dešava okolo na ostalim terenima... Da bi sve kulminiralo na potonjoj konferenciji za štampu.

"Videli ste šta se dešava kada nema hok-aj sistema!", odmah je krenuo da se žali 24-godišnji Australijanac, "Lopta je bila pola metra u autu, a linijski sudija kaže da je unutra. Mislim, čoveče, plaćen si za to, a ja zbog tvoje greške gubim desetine hiljada dolara. NaJgore je što oni nemaju kazne za greške, a unište meč. Mislim, brate nemoj da mi sudiš kao da je u pitanju čelendžer!"

Tirada o sudijama, koji pritom naravno imaju sankcije ukoliko loše sude, pokazala je koliko ovaj dečko stvarno nema pojma sa životom, pošto se dobro vidi iz njegovog govora koji je toliko "prizeman" da vređa uši. Teško da je ikada knjigu uzeo u ruke, a najveća zabava su mu naravno, kao i svim mladim praznoglavcima, noćni sati i sati igranja video-igrica, zbog  čega često narednog dana gubi na teniskom terenu.

A potom su mu na nišan došli i navijači koji nisu bili po njegovom ukusu pošto su mu se smejali...
"Igrao sam tri i po sata, a ležao sam na terenu dva minuta! I oni mi se smeju! Znaš šta brate, borim se sa pritivnikom, sa sudijama, a onda i sa ovim idiotima na tribinama. Istina je da od njih živim, ali me baš briga da ćutim"

Predstavnici medija mu naravno nisu dozvolili da u tako ludom, autodestruktivnom rasploženju ode sa konferencije, a da ne kaže nešto o Đokoviću. Bio je to zicer koji se ne propušta.
"Pričao je da mi je nudio pomoć pre pet godina, ali zašto bih ja išao kod njega!? Šta on to ima da mi kaže, kako misli da mi pomogne. Niste mi jasni... Jeste li videli kada se on dere na decu koja donose loptice i lomi rekete? Jeste li videli!? Pa šta on to može da me nauči i pomogne... Neka hvala!"

Iako je donekle zabavno, zapravo nije jasno zašto Kirjos toliko insistira na Noletu - da li je u pitanju marketinški trik pošto je poznato da zapadnjaci baš i ne mirišu Đokovića, te bi među tom povelikom masom mogao da nađe mlade navijače željne u suštini negativnog idola (kod nas su to obično kriminalci i starlete), ali i sportskog heroja. Drugog objašnjenja nema, pošto usput obavezno ishvali Endija Marija, ali i Rodžera Federera, ali zato Rafu Nadala takođe ume da potkači.

Ali, evo uspelo mu je, pošto se neprestano pojavljuje u medijima uglavnom zbog "pljuvačkih sposobnosti", retko zbog vrhunskih rezultata. Pitanje je koliko će tako potrajati.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara