Ovo su dani Danila Medvedeva

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.09.19. | 23:20

Rus u polufinalu US opena preko Vavrinke - 3:1

Osvojio je masters u Sinsinatiju, a seriju je nastavio i na US openu – ovo su dani Danila Medvedeva! Ruski teniser igra najbolje u karijeri i to se odmah vidi i po rezultatima. Momak iz Moskve sa prebivalištem u Monte Karlu postao je prvi polufinalista US opena.

Trebalo je to četvrtfinale Medvedev da igra protiv Đokovića, ali je umesto najboljeg tenisera sveta sa druge strane mreže bio Vavrinka. I nije Švajcarac imao nikakav odgovor za Rusa, koji ga je dobio sa 3:1 u setovima – 7:6, 6:3, 3:6, 6:1.

Izabrane vesti

Prvi put u karijeri Medvedev je upravo u Njujorku ove godine došao do četvrtfinala nekog grend slema. Odmah je napravio korak više, tukao je trostrukog osvajača grend slem turnira, Vavrinku i bacio je rukavicu u lice Rodžeru Federeru. Kojeg, istina, tek čeka četvrtfinalni duel sa Grigorom Dimitrovim, ali u koji ulazi kao ogromni favorit.

Medvedev je prvi set dobio u taj-brejku, iako je odmah na početku oduzeo servis Vavrinki, ali nije uspeo da tu prednost sačuva do kraja. U drugom setu je napravio brejk za 3:1, pa je uspeo da se odbrani od napada Švajcarca, koji se vratio u život u trećem setu, u kojem je poveo 2:0 i osvoji ga sa 6:3.

Poslednji set je bio čista rutina za Medvedeva, koji nije želeo da dozvoli Vavrinki da ga „uvuče“ u peti set. Ekspresnih 6:1 za Rusa i karta za polufinale.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara