Pobeda karijere za Lasla Đerea

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.02.19. | 09:19

Srpski teniser eliminisao Dominika Tima u Rio de Žaneiru

Velika senzacija u Rio de Žaneiru u režiji srpskog tenisera! Laslo Đere izbacio je prvog nosioca, Dominika Tima, u prvom kolu turnira u Brazilu i time ostvario pobedu karijere – 6:3, 6:3.

Đere je eliminisao Austrijanca, koji igra očajno u novoj sezoni, iako je meč počeo tako što je izgubio gem na svoj servis. Ipak, Laslo je odgovorio Timu istom merom i odmah izjednačio na 1:1.

Izabrane vesti

Svako je držao svoj servis sve do 4:3, kada je Đere ponovo „slomio“ Austrijanca, napravio brejk i posle toga osvojio prvi set.

I drugi set je krenuo brejkom, samo što ga je napravio srpski teniser. Imao je Đere 5:2, kada je Tim učinio poslednji trzaj u meču, brejkom smanjio na 5:3, ali je u narednom gemu ponovo Laslo zablistao i sa 6:3 dobio i drugi set i meč.

Trijumf nad Dominikom Timom doneo je Laslu Đereu skok na ATP listi. Posle ove pobede je na 79. mestu, sa šansom da još napreduje. Njegov najbolji rejting u karijeri je 83. pozicija.

U drugom kolu Laslo Đere će igrati protiv pobednika meča Danijel TaroTijago Sejbot Vajld, koji je prekinut pri vođstvu Taroa od 4:1 u trećem setu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara