Preokret Krajinovića, Srbija se ipak bori za Salataru!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.02.19. | 15:29

Naša teniska reprezentacija nakon velike borbe slavila sa 3:2 u mečevima protiv Uzbekistana i plasirala se u Svetsku grupu Dejvis kupa

Kakav dan u Taškentu! Umalo da zemlja koja je izrodila prvog tenisera sveta, aktulenog vlasnika tri uzastopna grend slema ne uđe među 18 najboljih reprezentacija sveta. Imala je Srbija na papiru lak posao danas u prestonici Uzbekistana, ali je na kraju ispala ozbiljna drama. Ali sa srećnim krajem...

Ušao je naš tim u drugi dan kvalifikacija novog izdanja jednog od najstarijih i najprestižnijih spiortskih takmičenja na svetu sa vođstvom od 2:0 i trebala mu je još samo jedna pobeda u tri meča. I nakon što su Viktor Troicki i Nikola Milojević osvojili prvi set u prvom susretu dana protiv uzbečkog dubla Denis Istomin - Sanđar Fajzijev, krenulo je naopako. Prvo su naši domaćini preokrenuli i došli do prvog poena, a onda je Dušan Lajović dopustio Istominu da ga presliša u dva seta i tako dođe do izjednačenja.

Izabrane vesti

Odlučujući , peti meč krenuo je loše po nas i Filipa Krajinovića pošto je Fajzijev uzeo prvi set. Sve je delovalo kao da ćemo od gotovog dobiti veresiju i tako ispasti iz kvalifikacije.  Nakon izgubljenog prvog seta naš tensier se presabrao i odmah na početku druge deonice uzeo brejk koji mu je na kraju doneo izjednačenje. Odlučujući set je počeo odlično za Srbina pošto je brejkom za 2:0 u gemovima protiv već, činilo se indisponiranog i prilično umornog protivnika, a onda ih je nanizao još četiri za veliku pobedu rezultataom 4:6, 6:3 i 6:0. Jednu od najvažnijih u karijeri.

Pored Srbije nakon dva dana borbi širom sveta u Svetsku grupu za sada su se plasirali još Australija, Kazahstan, Italija, Japan i Nemačka. Na završni turnir Svetske grupe Dejvis kupa iz kvalifikacija ide12 selekcija. U Madridu u novmebru za čuvenu "salataru" biriće se 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“). 

Žreb za finalni turnir na programu je 14. februara u španskoj prestonici koji će 18 selekcija podeliti u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.  Na žrebu će biti šest nosilaca, prvi i drugi su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena početkom februara. Direktan plasman na finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, SAD i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina.

FOTO: Reuters


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara