Rafa gazi bez milosti, kolena ko nova - ko je sad prvi favorit?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 16:47

Španac godinama nije bio u ovako dobroj formi...

*** Sve mečeve Vimbldona možete da gledate uživo na MozzartBet sajtu i aplikaciji i to potpuno besplatno ***

Kreće rasplet na Vimbldonu. Današnji mečevi osmine finala trebalo bi da budu prvi ozbiljni izazovi za favorite, ali ne i za Rafaela Nadala koji se po sedmi put našao među osam najboljih na nezvaničnom prvenstvu sveta. Portugalac Žoao Soza nije mogao ni da opepeli u sudaru sa razjarenim Bikom sa Majorke, koji za manje od dva sata završio posao - 6:2, 6:2, 6:2. Ovo je treći meč na ovogodišnjem Vilmbldonu da ga Španac završava bez izgubljenog seta. 

Izabrane vesti

Nadalu je ovo 52. trijumf na najvažnijem turniru na ATP turu, čime je pretekao legendarnog Šveđanina Bjerna Borga.     

O samom meču izlišno je trošiti reči. Rafa je kao furija počistio Sozu. A da će tako biti jasno je bilo posle uvodnih petnaestak minuta, koliko je bilo potrebno Nadalu da napravi dva brejka i povede sa 4:0. Od prvih 20 poena Španac je osvojio čak 16 i nijednog momenta nije pokazao ni trun samislosti prema dobrom prijatelju sa kojim često trenira zajedno. 

Svoj trenutak slave Portugalac je imao samo u prvom gemu trećeg seta, kada je poveo sa 1:0. Ali Rafa je brzo i tu okrenuo stvar u svoju korist, vidno se trudeći da što pre završi posao.

Ono što je svima zapalo za oko jesu perfektna kretanja drugog tenisera sveta, koji u ovakvoj formi nije bio baš dugo. Iz tog razloga, a na temelju današnje partije, te činjenice da ga kolena slušaju kako retko kada, Rafa bez sumnje opravdava ulogu favorita za plasman u finale ovogodišnjeg Vimbldona. Pogotovo što ga na putu do polufinalane čeka pretežak zadatak. Njegov rival u četvrtfinalu biće bolji iz duela Amerikanaca Tenisa Sandgrena i Sema Kverija. Taj okršaj je u toku.     

Podsećanja radi, Nadal na vimbldonsku titulu čeka punih devet godina. Ova forma svakako mu podgreva nadu da je taj post moguće prekinuti narednih dana...

OSMINA FINALA

Ž. Souza - R. NADAL 0:3 (2:6, 2:6, 2:6)

R. BAUTISTA AGUT - B. Per 3:0 (6:3, 7:5, 6:2)

D. Gofan - F. Verdasko

S. Kveri - T. Sandgren

K. Nišikori - M. Kukuškin

N. Đoković - U. Imber

G. Pelja - M. Raonić

M. Beretini - R. Federer 


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara