{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rim masters: Đere, Zverev, Kirjos i Vavrinka u akciji

/ Izvor: mozzartsport.com
U Večnom gadu danas od 11 časova planiran je veliki broj mečeva, ali videćemo šta će već priroda reći na to. U svakom slučaju, MOZZART ponuda je pre vama, bilo kiše ili ne
Rim masters: Đere, Zverev, Kirjos i Vavrinka u akciji

Na redu je novi, četrvti dan takmičenja na velikom teniskom turniru u Rimu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 5.791.280 evra) koji se održava u obe konkurencije, muškoj i ženskoj.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Ovaj put uradićemo analizu onoga što nas očekuje i na šta bi mogli da se opkladimo u narednim satima, ako nas vreme posluži pošto je juče kiša prekinula program, a to bi moglo da se dogodi i danas. Dug je, kišan dan pred nama, šetanje i uživanje u prirodi je praktično nemoguće, te valja malo razbiti monotoniju uz MOZZART ponudu iz tenisa.

Krećemo od meča našeg Lasla Đerea koji je juče veoma solidnom igrom protiv Mihajla Kukuškina pokazao da je u prilično dobroj formi stigao u Večni grad. Pre svega je stabilan na servisu sa kojim je sve lakše. Nadamo se da će tako nastaviti i protiv današnjeg, ipak ozbiljnijeg protivnika Nikoloza Basilašvilija. Senćanin i Gruzijac su igrali u tri navrata, sva tri puta na šljaci i 2-1 je za našeg tenisera koji je slavio na poslednja dva odmeravanja, prošle godine u Kicbilu, i što je još indikativnije nedavno u Budimpešti. Dakle, Đere sigurno iam psihološku prednost nad 18. reketom sveta, tako da mu dajemo prednost. Ali, ko sumnja, tu je i mogući treći set (kvota 2.36)  

Već od 11 časova rekete ukrštaju Sten Vavrinka i David Gofan. Biće ovo peto odmeravanje dva iskusna asa i trenutno je 3-1 za Švajcarca koji je i sada favorit. Čini se da su i jedan i drugi na stazi silaska i postepenog odlaska u penziju iako imaju još nekolio godina igranja pred sobom. Jednostavno, ne uspevaju da igraju kvalitetno i to već traje duže vreme, tako da se više ne može pričati o krizi. Očekujemo ipak veliku borbu, naročito u prvom setu. I pobedu Vavrinke.

Potencijalno najinteresantniji meč dana je sudar dve mlade zvezde koje se mogu pohvalititi pobedama nad Novakom Đokovićem, Nika Kirjosa i Danila Medvedeva. Biće to pravi test da se vidi da li je praktično sirovi talenat Australijanca dovoljan za rušenje pre svega organizovanog i nadasve vrednog Rusa na šljaci Rima. A mi kažemo - teško. Moskovljanin je u odličnoj formi u poslednje vreme i savršeno se snalazi na šljaci, za razliku od Kirjosa koji igra kako mu se i kada hoće, a taj stav mu najteže prolazi upravo na šljaci, gde ne može u potpunosti da se osloni na ubitačni servis. Naravno, Kirjos uvek može da odigra neverovatno, ali verujemo da Medvedev, inače majstor defanzive i "umrtvljavanja"  igre protivnika, ima odgovor i na to. Možda čak i bez mnogo problema prođe u drugo kolo.

Moguće iznenađenje tražimo na meču između Aleksandera Zvereva i Matea Beretinija kojeg su kladioničari lagano otpisali sa kvotom 2,29. A u pitanju je ubitačni, domaći mladi igrač koji se polako probija i to pre svega odličnim igrama ovog proleća na evropskoj šljaci. Nedavno je tako savladao Đerea, pa Lajovića za titulu u Budimpešti, da bi sedmicu kasnije izgubio finale u Minhenu. Snažni i visoki Rimljanin upravo je prošle godine u rodnom gradu igrao taj jedan meč sa Nemcem, inače šampionom ovog mastrsa iz 2017. i izgubio ga pred svojim navijačima. Sada je najbolje vreme za osvetu.

 ***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×