Srbija propustila prvu priliku, ostale još dve

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.02.19. | 11:36

Troicki i Milojević dozvolili preokret uzbekistanskog dublu, te sada naš tim vodi 2:1 u borbi za Svetsku grupu Dejvis kupa

Srbija još nije obezbedila učešće na završnom turniru novog, promenjenog izdanja Dejvis kupa iako se nakon prvog seta dublova činilo da je priča gotova. Nažalost Uzbekistanci Denis Istomin i Sanđar Fajzijev uspeli su da preokrenu protiv Viktora Troickog i Nikole Milojevića za slavlje pred domaćim navijačima u Taškentu od 2:1, po setovima 2:6, 6:1 i 6:3.

Naš tim je slavio na prva dva od pet mečeva kvalifikacija protiv Uzbekistana, tako da je trenutni rezultat 2:1 za Srbij. Ne bi li se Orlovi našli među 18 reprezentacija koje će se boriti na završnom turniru u Madridu u novembru potreban im je još jedan poen.

Izabrane vesti

"Drugu meč loptu" danasa drugog i poslednjeg dana takmilenja u prestonici Uzbekistana ima Dušan Lajović koji prvi put u karijeri igra protiv iskusnog Istomina. Nakon njih dvojice sledi duel Filipa Krajinovića i Fajzijeva. U petak, prvog dana takmičenja sigurni su bili i Lajović i Filipović, prvi protiv Fajzijeva, a drugi Istomina, tako da je danas iz tri meča potrebno doneti samo jedan bod.

Ta presudna tri boda u kvalifikacijama do sada su osvojili Australija, Italija, Japan i Kazahstan.

FOTO: Reuters


tagovi

Viktor TroickiNikola MilojevićDenis Istomin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara