Srbija protiv Francuske i Japana u "osveženom" Dejvis kupu

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.02.19. | 19:37

Žreb našu tenisku reprezentaciju smestio u Grupu A elitne, Svetske grupe

Danas je u u Madridu obavljen žreb za elitnu, Svetsku grupu novog izdanja jednog od najstarijih sportskih takmičenja na svetu, Dejvis kupa. A kuglice su naš tim poslale baš u prvu, to jest A grupu zajedno sa veoma respektabilnim protivnicima, Francuskom i Japanom.

Na finalnom turniru (18-24. novembra) koji će biti odigran u čuvenom teniskom centru „Kaha magika“ takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. 

Izabrane vesti

Na samom žrebu bilo je šest nosilaca, prvi i drugi su finalisti Svetske grupe 2018, dok su preostala četiri određena na osnovu nove rang liste koja objavljena pre 10-ak dana. A to su: Francuska, Argentina, Hrvatska, Belgija, Velika Britanija i SAD. Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018 - Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina. Ostale reprezentacije, među kojima je i naša i koja je savladala Uzbekistan sa 3:2, morale su da prođu kvalifikacije.

GRUPA A - Argentina, SRBIJA, Japan
GRUPA B - Hrvatska, Španija, Rusija
GRUPA C - Argentina, Nemačka, Čile
GRUPA D - Belgija, Australija, Kolumbija
GRUPA E - V. Britanija, Kazahstan, Holandija
GRUPA F - SAD, Italija, Kanada

FOTO: twitter.com/DavisCup


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara