SRPSKI US OPEN, III dan: Idemo na 4 od 4

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.19. | 15:04

Danas na terenima u Flašing Medouzu Đoković, Kecmanović i Lajović, ali i dubl Đere-Tipsarević

Trećeg dana poslednjeg grend slema sezona čak pet naših tenisera na terenima u Njujorku. Što se tiče singla, u pitanju je drugo kolo, dok dublovi tek otvaraju US Open.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Svakako naše najveće ime u svetu, ne samo u tenisa i sporta uopšte, nego i šire, Novak Đoković u večernjem terminu od 19 časova po lokalnom, to jest 01.00 po srednjoevropskom ukršta rekete sa Huanom Ignasijom Londerom.

Duel u kojem aktuelni šampion i prvi teniser sveta ne bi smeo da ima ikakve probleme. Argentinac je 56. reket sveta i u prvom kolu je iznenadio domaćeg favoriota Sema Kverija. Ipak, Nole je prevelik zalogaj za ovog 26-godišnjaka te očekujemo laganu pobedu u tri seta.

Mlađani Miomir Kecmanović igra sve bolje i solidnije i postaje veoma opasan za svakog protivnika. Kada ima daN, zaista je ubitačan, ali najviše impresionira njegov pobedički mentalitet. Ako ovako nastavi biće čudo od igrača. Naš najtalentovaniji teniser je u prvom kolu protiv Lasla Đerea pokazao da stasava u ozbiljnog asa. Nivo igre mu je sve viši i zaista počinje da deluje veoma opasno. Da li će uspeti da zadrži taj nivo protiv 37-godišnjeg Italijana Paola Lorencija? Iskusni Rimljanin, trenutno135. reket sveta bio bi favorit pre pet godina, ali je sada to ipak tinejdžer iz Beograda.
 

Dušan Lajović voli da igra u Njujorku i ovo bi, ukoliko je potpuno zdrav, mogao da bude grend slem njegovog velikog prodora. Drugi reket Srbije ima priliku da se ekspresno osveti Amerikancu Denisu Kudli koji je u prvom kolu izbacio Janka Tipsarevića. Do sada su tri puta igrali jedan protiv drugog i trenutno je 2-1 za našeg tenisera. Lajović je daleko bolji igrač i ne sumnjamo u to da će u trećem kolu upravo on izaći na megdan Đokoviću.

ATP SINGL ŽREB

 

Lepa vest za kraj je da Tipsi to nije bio poslendji grend slem meč, istina jeste u singlu, ali evo ga danas u dublu sa Đereom! Protivnici su im Amerikanac Ostin Krajiček, inače rođak holandskog grend slem šampiona Ričarda Krajičeka, i Francuz Eduard Rože-Vazelan koji su i favoriti. Ali, ne bi bilo čudo kada bi naš par uspeo da ih sruši, jer su i i Laci i Jankela zaista sjajni igrači. MOZZART njihovo eventualno iznenađenje plaća čak 4,40, pa kako vam drago.

ATP DUBL ŽREB

***kvote su podložne promanama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara