Oproštaj Austrijanca od Vimbldona
Oproštaj Austrijanca od Vimbldona

Tim ispao, Kirjos jedva pretekao

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.19. | 16:23

Austrijanca u prvom kolu Vimbldona izbacio Kveri, dok je Australijanca namučio njegov sunarodnik Tompson

Nakon "crnog ponedeljka" čini se da je osvanuo i "crni utorak" na 133. izdanju Vimbldona. Juče je muški deo žreba ostao bez dva potencijalna osvajača, Aleksander Zvereva i Stefanosa Cicapasa, a danas je i bez trećeg, Dominika Tima.

Finalista dva poslednja Rolan Garosa neočekivano je zastao već u prvom kolu londonskog grebd slema pošto je od njega bio bolji Sem Kveri. Čovek koji je 2017. izbacio sa Vimbldona Novaka Đokovoća i tako ga prakitčno naterao da sredi povređeni lakat, sada je bio bolji od Austrijanca koji je pobedio baš Noleta nedavno u polufinalu pariskog grend slema, rezltatom 3:1, po setovima 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3 i 6:0. Iskuni Amerikanac će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča između Rusa Andreja Rubljova i Čileanca Kristjana Garina.

Izabrane vesti

REZULTATI ZAVRŠENIH MEČEVA DRUGOG DANA VIMBLDONA

A momak koji već mnogima smeta u svetu belog spoerta, Nik Kirjos je na jedvite jade preživeo sunarodnika Džordana Tompsona. Duel dva Australijanca je bio veoma zanimljiv, a Kirjos je imao i problema sa zadnjom ložom, zbog čega je u dva navrata dobijao pomoć fizioterapeuta. Na kraju je, uz mnogo muke, pet setova i tri sata i 26 minuta igre slavio rezultatom 7:6 (4), 3:7, 7:6 (10), 0:6 i 6:1. I tako zakazao sudar u drugoj rundi sa pobednikom meča između Rafela Nadala i Juičija Sugite.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara