Umag: Lajović protiv Čoveka Pepeljuge za prvi trofej u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 11:04

Balaž na putu do finala izbacio Krajinovića i Đera

Čuveni holivudski film Čovek Pepeljuga (Cinderella man) govori o Džejmsu Bredoku, američkom bokseru, koji je neslavno završio karijeru, ali se spletom okolnosti posle nekoliko godina vratio u ring i postao – prvak sveta.

Jedna takva bajkovita priča događa se ovih dana na teniskom turniru u Umagu. Atila Balaž je bio okačio reket o klin, nije mu išlo, tražio je novu profesiju u životu, ali se na kraju vratio tom magičnom pravougaoniku. I evo ga, došao je u prvo finale ATP turnira u karijeri!

Izabrane vesti

Na tom putu do finala izbacio je dvojicu srpskih tenisera, Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, a u borbi za trofej večeras (20.05) ga čeka treći – Dušan Lajović. I Lajoviću je ovo šansa da dođe do prvog ATP pehara u karijeri. Nakupio je Dušan trofeje sa čelindžera, ali krajnji je trenutak da pokupi malo „srebrnine“ i na najvećoj sceni.

Biće ovo prilika srpskom teniseru i da vrati Balažu jedan stari dug: u kvalifikacijama za turnir u Budimpešti pre dve godine Atila ga je pobedio sa 2:1 u setovima.

Dok Mađar nikada u karijeri nije ni igrao finale ATP turnira, Lajović je ovog proleća izgubio borbu za trofej na mastersu u Monte Karlu od Fabija Fonjinija.

Finalisti će voditi i borbu za 250 bodova za svetsku listu. Ukoliko Lajović pobedi, izboriće i skok na 26. mesto, dok bi Balaž, u slučaju trijumfa, došao na 117. mesto, što bi mu bio daleko najbolji rejting u karijeri. On je i sada već obezbedio rejting karijere, čak i ako izgubi, jer bi u tom slučaju od ponedeljka bio 141. na svetu, što je za 12 pozicija bolje od njegovog najboljeg rezultata.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara