Aleksander Zverev, vedeta Nemačke i najveća zvezda kvalifikacija
Aleksander Zverev, vedeta Nemačke i najveća zvezda kvalifikacija

Vatreno krštenje: Počelo novo izdanje Dejvis kupa

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 10:13

Danas je na programu 24 meča kvalifikacija na 12 svetskih lokacija, te smo se bacili na ozbiljnu bet analizu ponuda

Novo izdanje Dejvis kupa počela je i zvanično danas i to naravno susretima na istočnoj strane naše jedine planete, u Australiji gde gostuje BiH, Indiji koja je dočekala Italijane, Kazahtanu koji se bori sa Portugalom i u Kini koja igra sa Japanom. U pitanju su kvalifikacije za završni turnir koji se igra u novembru u Madridu, gde idu pobednici dvonednih odmeravanja, a danas se igraju po dva singla, po novim pravilima na dva dobijena seta.

Pošto su ta četiri meča počela, a uskoro će i duel Uzbekistan - Srbija, red je da mi kladioci pogledamo šta nam se to nudi danas iz "zapadnijih" delova Zemlje. Krećemo od meča u Frankfurtu gde su moćni Nemci dočekali slabašne Mađare koji su došli bez svog jedinog člana iz Top 100, Martona Fučoviča. Ovde ne treba da vas interesuje ni podloga ni da li su ulaznice rasprodate već da li da odigrate minus gemove na oba meča, kao i  PK 1-1, TS 2 itd. Dakle, sve u minusu jer lud je onaj koji veruje da bi ikako drugačije mogao da prođe Žombor Piroš protiv trećeg reketa sveta, Aleksandera Zvereva ili Peter Nađ protiv iskusnog vuka Filipa Kolšrajbera.

Izabrane vesti

Nekoliko stotina kilometra dalje, u Bilu Švajcarci imaju daleko, daleko teži zadatak pošto im na noge dolazi jedna od trenutno, ako ne najboljih, a ono svakako najtalentovanijih reprezentacija na svetu - Rusija. Domaćini, naravno igraju bez najboljeg, Rodžera Federera koji nije veliki fan novog formata jednog od najstarijih sportskih takmičenja na svetu. Zato su i u problemu jer Henri Laksonen protiv Danila Medvedeva, ali i Mark Andre Hojzler protiv Karena Hačanova praktično nemaju nikakve šanse. Eventualno ovde treba probati sa više gemova u prvom setu, igru koja uvek nudi dobre kvote.

U Ostravi Česi dočekuju nezgodne Holanđane na tvrdoj podlozi. Ni jedan ni drugi tim, barem prema imenima, ne zaslužuju da se nađu na završnom turniru u Madridu, ali eto... U svakom slučaju Jirži Veseli je veliki favorit protiv gotovo nepoznatog Talona Grikspora, a tu je kvota 1,35 na keca odlična za podizanje ukupnog koeficijenta na tiketu. Daleko intersantnije bi trebalo da bude na obračunu Robina Hasea i Lukasa Rosola. Iskusni Holanđanin gubi sa 1-5 u međusobnim obračunima i definitivno je jasno da ima problema sa igrom trenutno 140. igrača sveta, tako da je ovde veliko pitanje ko je favorit iako je kvota na Čeha 2,29. Treba skrenuti pažnju na to da su do sada svaki put igrali "na krv i nož" te verujemo u tri seta za prolaz kvote 2,20.

Kanađani bez Miloša Raonića gostuju u Bratislavi gde ih dočekuju ne baš jaki domaćini na zemljanoj podlozi,  ali su ipak favoriti, pre svih talentovani Denis Šapovalov protiv Filipa Horanskog. No, duel Martina Kližana protiv još jednog talenta, Feliksa Ožer Alisma bi mogao da bude interesantniji, ali mi verujemo u pobedu domaćeg reprezentativca, ali ne bez probelma. Plus gemovi je preporuka.

Još jedan duel ekipa koje ne zaslužuju priliku u Madridu, ali će se jedna od njih ipak naći na završnom turniru, je odmeravanje Austrije i Čilea na šljaci Salcburga. U prvom meču sve bolji Nikolas Hari ne bi trebalo da ima uopšte problema sa naturalizovanim domaćinom Jurijem Rodionovim, ali bi zato moglo da bude napeto na odmeravanju Denisa Novaka i Kristijana Garina.

Sa druge strane Atlantika igraju se dva duela. Kolumbijci se nadaju da bi im šljaka i igra na otvorenom mogla pomoći, a i mi koji se kladimo na ove mečeve takođe. Šveđani su stigli u Bogotu pravo iz skandinavske zime, a tako ih čeka proleće i uvek ludi navijači. Ovde bi trebalo rizikovati i igrati na Kolumbijca u meču Santjaga Hiralda sa Elijasom Imerom (kvota 2,03).

Brazil u gradu Uberlandiji traži šansu protiv Belgije koja je tamo stigla bez glavnih vedeta, te očekujemo da majstor igre na šljaci, Tijago Monteiro brzo reši problem u vidu Artura de Grefa, kao i Rožerio Dutra Silva protiv Kimera Kopejansa.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksander Zverevbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara